« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SDP VLADI DAJE PREDAH

Imate šest mjeseci vremena, a onda više nema igre u rukavicama

Najjača oporbena stranka odlučila je Jadranki Kosor izići u susret davši joj pola godine da riješi probleme gospodarstva, nezaposlenosti i neplaćenih računa

(Nikša Stipaničev/CROPIX)
Više o

HDZ

,

Zoran Milanović

,

SDP

,

Jadranka Kosor

,

Željko Jovanović

,

Slavko Linić

Na današnjoj konferenciji za tisak održanoj u Rijeci SDP-ovac Slavko Linić izjavio je da će „Vlada imati šest mjeseci mira" sugerirajući time da će oporba Jadranki Kosor dati vremena da riješi problem gospodarske krize i opravka ekonomije. No, dodao je da nakon pola godine više neće biti „igranja u rukavicama".

"Šest mjeseci ćemo se suzdržavati, ali ako uvidimo da je i 2010. godina izgubljena, neće nam ostati ništa osim napada i kritika", kaže Linić.

Šef SDP-a Zoran Milanović je prema Linićevm riječima pristao i na komunikaciju s Hrvatskom demokratskom zajednicom isključivo zbog katastrofalnog stanja u gospodarstvu, oko 26 milijardi duga i 300-ak tisuća nezaposlenih:

„Zoran Milanović je zbog toga inzistirao na razgovoru s premijerkom, jer to su problemi koje hitno treba riješiti. Građane i gospodarstvo treba rasteretiti."

Linić je inače podcrtao problem brodogradnje kao jedan od ključnih; on smatra da restrukturiranje treba provesti prije same privatizacije jer prethodni ugovori potpisani od strane Ive sanadera i Damira Polančeca nisu dobri.

Na konferenciji je riječ imao i SDP-ovac Željko Jovanović koji je nagađanja o velikom koaliranju SDP-ai HDZ-a jednostavno odbacio kao opciju:

„SDP će svoj rad nastaviti jednako kao i dosad, sve priče o velikoj koaliciji su bespredmetne. U Saboru možemo pružiti ruku Vladi na antirecesijskim rješenjima, ali s obzirom da takvih rješenja i dalje nema, ostajemo konstruktivna opozicija", rekao je Jovanović.

25.01.2010. 21:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh