« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ŽURNA POMOĆ

Hrvatski Caritas prikuplja pomoć stradalima u Čileu

U akciju se može uključiti uplatom na žiro račun Caritasa, pozivom na broj 060 9010 ili online uplatama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

potres Čile

,

pomoć Čile

,

poginuli Čile

,

Hrvatski Caritas

,

Alistair Dutton

Hrvatski Caritas pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći u Hrvatskoj za stradale od potresa koji je u subotu pogodio Čile.

U potresu je prema za sada poznatim podacima, smrtno stradalo oko 700 ljudi, no strahuje se kako će taj broj još rasti, navodi se u priopćenju Hrvatskog Caritasa.

Građani i tvrtke u Hrvatskoj u akciju se mogu uključiti uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa 2340009 - 1100080340 (poziv na broj 57); pozivom na telefon 060 9010 (cijena poziva 6,15 kn, PDV uključen) te online uplatama na www.caritas.hr .

Inače, Caritas Internationalis - međunarodna mreža nacionalnih Caritasa, koju čini i Hrvatski Caritas, čiji predstavnici u situacijama žurne pomoći pružaju logističku i operativnu podršku pogođenim zemljama - odmah je uputio u Čile ekipu za kriznu pomoć.

U priopćenju Hrvatskog Caritasa navodi se kako se Alistair Dutton, direktor za žurnu pomoć u Caritasu Internationalis, uputio iz Haitija u Čile, zajedno s timom stručnjaka za potrese iz Meksika i Perua.

"Ovo je bio ogroman potres pa se, nažalost, mogu očekivati znatne štete, no trenutno je nemoguće procijeniti njihov stvarni razmjer. Caritasova se mreža mobilizirala i priprema se za veliku akciju spašavanja i pomoći", izjavio je Dutton. (hina/metro-portal)

01.03.2010. 13:43:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh