« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NADAJU SE

500 Osječana prijavilo se za posao taksista

Nezaposlenost u Osječko-baranjskoj županiji vrtoglavo raste, pa ne čudi da mnogo ljudi želi posao koji nudi riječka tvrtka Taxi Cammeo

(Vlado Kos/Cropix)
Više o

nezaposlenost

,

Taxi Cammeo

,

taksist Osijek

,

Kosta Minovski

Koliko je zaista kritična situacija s nezaposlenošću u Hrvatskoj, svjedoči i današnji prizor na osječkom Zavodu za zapošljavanje. Naime, na natječaj kojim riječka tvrtka Taxi Cammeo traži 38 zaposlenika prijavilo se čak oko 500 ljudi.

Taxi Cammeo odnedavno izaziva buru među zagrebačkim taksistima jer će nuditi nižu cijenu taksi usluga, a sada se šire i na osječko područje.

Ova taksi tvrtka s radom u Osijeku počinje u travnju, i to s jednim kombijem i 12 moderno opremljenih automobila, a od 38 zaposlenika, 30 će ih biti taksisti. Traži se i po tri dispečera i telefonista, jedan knjigovođa i jedan perač vozila.

Vlasnik Taxi Cammea Kosta Minovski danas je s načinom rada svoje tvrtke upoznao petstotinjak kandidata koji očekuju da će bas oni dobiti jedno od ponuđenih radnih mjesta.

U osječkom Zavodu kažu da ne pamte ovakav interes za neka radna mjesta, no ne čudi da se pojavio toliki interes jer prema posljednjim podacima u Osječko-baranjskoj županiji ima 33.426 nezaposlenih, odnosno 1.996 nezaposlenih osoba više nego u prosincu.

01.03.2010. 13:27:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh