« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
BITAN NAPREDAK

Hrvatska zatvorila još dva poglavlja u pregovorima s EU-om

Hrvatska je na međuvladinoj konferenciji o pristupanju zatvorila još dva poglavlja i do završetka pristupnih pregovora preostalo joj je zatvoriti jednu trećinu od svih poglavlja

Fotografija vijesti
Više o

Europska unija

,

Hrvatska

,

pregovaračka poglavlja

Hrvatska je zatvorila poglavlja Sigurnost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika i Financijski nadzor. S ta dva poglavlja Hrvatska sada ima zatvorena 22 od 33 poglavlja o kojima se pregovora.

"Čeka nas još puno posla, ali i danas je napravljen veliki posao. Zatvorili smo dva poglavlja, koja su veoma važna, posebice poglavlje 12 Sigurnost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika, vrlo složeno poglavlje koje nije važno samo za dinamiku pregovora, već je važno i za hrvatske građane, jer njegovo zatvaranje znači da je Hrvatska u području sigurnosti hrane i fitosanitarnih standarda dosegnula najvišu europsku razinu", izjavio je glavni hrvatski pregovarač Vladimir Drobnjak.

Drobnjak je najavio da će se Hrvatska sada usredotočiti na ispunjavanje mjerila za dva najteža poglavlja Pravosuđe i temeljna prava i Tržišno natjecanje, jer je u preostalim poglavljima već učinjen velik posao i u većini njih je pri kraju. (hina/metro-portal)

27.07.2010. 17:56:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh