« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
JAČANJE POPULACIJE

Rode iz zagrebačkog Zoološkog vrta puštene u Lonjsko polje

U Zoološkom vrtu razmnožava se stotinu parova, a samo ove godine na svijezt je došlo 120 potomaka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Miroslav Kiš/CROPIX)
Više o

rode

,

Zoološki vrt

,

park prirode

,

Lonjsko polje

Dva mladunčeta bijele rode, koja su se izlegla potkraj svibnja u zagrebačkom Zoološkom vrtu, puštena su u Park prirode "Lonjsko polje", izvijestio je danas zagrebački Zoološki vrt.

"Mladunčad se odlično snašla u novom staništu, a već nakon prvih sramežljivih koraka obje su se ptice samostalno otisnule od tla", navodi se u priopćenju te dodaje kako su se nakon poduljeg leta mlade rode priključile jatu pokraj obližnje močvare.

Navodi se kako je s ovogodišnjim dvjema rodama u Lonjskom polju svoj nov dom pronašlo 15 mladih zagrebačkih roda. "U zoološkom se vrtu razmnožavaju dva para i njihov se pomladak vraća u prirodu, a obilježene su prstenima te se puštaju nedaleko od Čigoća, europskog sela roda, kako bi njihov početak života mogli pratiti nadzornici u parku", stoji u priopćenju.

Iz zoološkog vrta podsjećaju kako se u parku razmnožava stotina parova, a ove su godine dobili 120 potomaka te napominju kako će dvije zagrebačke rode s njima idućih mjeseci jačati u Lonjskom polju. Puštanjem pomlatka roda u prirodu jača se populacija te zakonom zaštićene vrste životinja, a briga za ugrožene vrste među najvažnijim je djelatnostima zooloških vrtova. (hina/metro-portal)

27.07.2010. 20:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh