« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Jadranka Kosor

Hrvatska zadovoljna izvješćem Europske komisije

Premijerka je najavila da će se nastaviti ispunjavati sve potrebne zadaće kako bi se pristupni pregovori dogodine uspješno završili

(Davor Žunić/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

izvješće Europske komisije

,

završetak pregovora

Premijerka Kosor primila je danas Dirka Langea, voditelj jedinice za Hrvatsku u Općoj upravi za proširenje Europske komisije i v. d. direktora Opće uprave, a on joj je predstavio Izvješće o napretku Republike Hrvatske u procesu pristupanja Europskoj uniji za 2009.

U izvješću se naglašava da je Hrvatska znatno napredovala u svim područjima i u svim pregovaračkim poglavljima, rekao je Lange i dodao da pristupni pregovori Hrvatske i Europske unije mogu završiti dogodine.

Hrvatska će biti potpuno zadovoljna kada završe pregovori i kad postane članicom Europske unije, rekla je hrvatska premijerka, navodi se u priopćenju.

Hrvatska vlada nastavit će jednako snažno kao i dosad obavljati sve svoje zadaće "kako bismo uspješno završili pregovore u sljedećoj godini", dodaje se u priopćenju.

Kosor je s Langeom razgovarala i o nastavku pravosudne reforme te borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Lange je najavio uspostavu tehničke skupine za izradu nacrta pristupnog ugovora, istaknuvši kako bilateralna pitanja ne smiju opterećivati pregovarački proces. Također je naglasio važnost postignuta dogovora o deblokadi pregovora i na tome čestitao predsjednici hrvatske vlade. (Hina/Metro-portal)

14.10.2009. 19:23:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh