« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
bolje spriječiti nego...

Polančec "preventivno" angažirao Nobila?

Bivši čelnici vodećih hrvatskih javnih poduzeća također su se obratili poznatim odvjetnicima za pravne savjete

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Elvir Tabaković / CROPIX )
Više o

Damir Polančec

,

Antun Fabek

,

Anto Nobilo

,

Ivan Mravak

,

Prodanović Čedo

,

dr. Darko Tipurić

,

odvjetnik Nobilo

,

afere javnih poduzeća

Odvjetnički ured Ante Nobila sigurno će u bliskoj budućnosti imati pune ruke posla. Naime, kako piše Jutarnji list, nekoliko članova uprave Podravke d.d. kao i bivši članovi uprave HEP-a upravo su kod Nobila potražili pravnu zaštitu dođe li do kaznenog progona.

Navodno se za pomoć Nobilu javio i ministar Damir Polančec, čisto iz preventivnih razloga, jer ljaga na njegovom imenu nastala je nakon optužbi da je sudjelovao u korupcijskim radnjama vezanim za preuzimanje Podravke njenim novcem.

Anto Nobilo pak nije bio jasan u odgovoru je li ta informacija točna ili ne.

"Protiv članova uprave Podravke nije podignuta kaznena prijava, što znači da ne mogu govoriti o mogućem zastupanju", kazao je Nobilo pritom ne demantiravši informaciju da se susreo s Polančecom i bivšim "podravkašima".

Ono što je poznato jest da je odvjetnik pristao braniti Ivana Mravka. Podsjetimo, Mravak je pod istragom o malverzacijama u HEP-u u kojem je donedavno obnašao dužnost predsjednika uprave. Protiv njega je već podignuta kaznena prijava od strane Županijskog državnog odvjetništva.

Odvjetnik Čedo Prodanović će pak stati iza dr. Darka Tipurića, dekana Ekonomskog fakulteta, s kojim je HEP potpisivao štetne ugovore za vrijeme Ivana Mravka.

Na kraju, bivši direktor Gredelja, Antun Fabek, također se obratio Prodanoviću. Njega se sumnjiči da je jednoj američkoj tvrtci uplatio oko 3,6 milijuna dolara bez ikakvih jamstava.

14.10.2009. 20:52:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh