« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
TWITPLOMACY 2015

Hrvatska Vlada najaktivnija je na Twitteru

Nije baš da se vidi da Vlada radi nešto korisno, no zato je njen online odjel najlajaviji na svijetu na Twitteru, što bi trebalo kao biti dobro?

Bome, netko je zaradio plaću :)
Bome, netko je zaradio plaću :) (vlada.gov.hr)
Više o

@VladaRH

,

Twitter

Online odjel Vlade Republike Hrvatske dobio je još jedno međunarodno priznanje za svoj trud i rad u komunikaciji s građanima preko društvenih mreža.

Danas objavljeno istraživanje Twiplomacy 2015 obuhvatilo je 3200 tvitova u razdoblju od 18. prosinca 2014. do 24. travnja 2015. godine, odnosno 33 tvita dnevno što je Vladi RH donijelo naslov najaktivnije vlade na Twitteru u Europi.

Čak 54% od ukupnog broja tvitova, bili su izravni odgovori građanima na njihova pitanja, odnosno direktna komunikacija s građanima.

Online odjel Vlade RH svakodnevno informira građane na Twitteru o radu Vlade, kojeg su očito i građani prepoznali kao pouzdan i vrijedan izvor informacija jer je gotovo trećina tvitova podijeljena dalje (RT).

Također, 40 posto tvitova imalo je poveznicu, što je povećalo vjerodostojnost Twitter računa Vlade kao izvora preciznih i pouzdanih informacija.

@VladaRH je i najpovezanija vlada na svijetu na Twitteru koja prati 511 svjetskih državnika, institucija i organizacija, od kojih 57 uzajamno prati Vladu RH.

Twitter račun Vlade RH trenutno prati preko 61 tisuća followera, a Vlada RH je od aktiviranja profila u prosincu 2011. godine do danas tvitnula čak 36 tisuća puta, stoji u priopćenju.

28.04.2015. 15:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh