« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
STJEPAN MESIĆ:

Hrvatska unatoč teškoćama uskoro u EU

Uoči Dana Europe predsjednik je naglasio kako je nužno čvrsto ustrajati u reformama.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

EU

,

Stjepan Mesić

,

ulazak u EU

,

reforme

,

Dan Europe

,

europski standardi

Predsjednik Republike Stjepan Mesić uputio je u petak posebnu izjavu u povodu 9. svibnja, Dana Europe, u kojoj ističe da će Hrvatska, bez obzira na trenutne teškoće u pristupnim pregovorima, uskoro postati članicom Europske unije (EU).

"Dan Europe što se svake godine obilježava diljem našeg kontinenta, prilika je da svim građanima Hrvatske još jednom poručim i potvrdim kako je ujedinjena Europa naša budućnost i kako će Hrvatska, bez obzira na poteškoće što ih trenutno ima u pristupnim pregovorima, u vrlo doglednoj budućnosti postati članicom EU-a", stoji u izjavi iz Ureda Predsjednika.

Mesić ističe da je nužno čvrsto ustrajati u reformama i ispunjavanju europskih standarda i kriterija te smatra da su oni temelj na kojima se jedino može graditi europska budućnost.

Predsjednik hrvatske države ujedno podsjeća hrvatske građane da je demokratska Europa izgrađena na osnovama antifašizma i pobjede u Drugom svjetskom ratu, što se u zemljama savezničke koalicije obilježava 8. svibnja.

"Bez antifašizma ne bi bilo demokracije u Europi, a bez demokracije ne bismo mogli - svi zajedno - graditi ujedinjenu Europu koja će pretvoriti Stari kontinent u kontinent mira", stoji u izjavi predsjednika Mesića. (hina/metro-portal)

08.05.2009. 16:38:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh