« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
CIJENJENI RAD

Sindikati odgovaraju na Sanaderovu izjavu

Borba za očuvanje radnih mjesta nije u proturječju s borbom sindikata javnih službi.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar, CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

gospodarska kriza

,

smanjenje plaća

,

Sindikati javnih službi

U povodu jučerašnje izjave premijera Ive Sanadera kako je sada vrijeme "da branimo radna mjesta", a doći će vrijeme kada će vlada plaće javnih i državnih službenika "moći dignuti i usklađivati s plaćama u gospodarstvu" sindikati javnih službi upozoravaju da borba za očuvanje radnih mjesta nije ni u kakvom proturječju s borbom sindikata javnih službi jer oni ne traže ta sredstva sada, već u vrijeme izlaska iz krize.

Tražimo da sada sklopimo pravedan ugovor o uvjetima, rokovima i visini plaća zaposlenih u javnom sektoru kad izađemo iz krize, ističu sindikati u priopćenju.

S obzirom na Sanaderovu poruku da cijeni rad zaposlenih u javnim službama pa će im plaće povećati kad izađemo iz krize, sindikati smatraju kako nema prepreka za prihvaćanje njihovih zahtjeva i sklapanje takvog ugovora, te pozivaju premijera da to i učini.

Iako po mišljenju sindikalaca smanjenje plaća zaposlenima u javnim službama nije bio imperativni uvjet za izlazak iz krize, na što ukazuju i susjedne zemlje koje su učinile suprotno i nisu smanjile plaće zaposlenima u javnim službama, oni se ne bune protiv smanjenja plaća, već isključivo traže uspostavu pravedne cijene rada, kaže se u priopćenju. (hina/metro-portal)

08.05.2009. 16:20:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh