« Nogomet
objavljeno prije 13 godina
PAMTI SE POBJEDA

Hrvatska se u dvije minute iskupila za lošu igru protiv Gruzije

Momčad je u prvih 70. minuta igrala statično i bezidejno, golovi Mandžukića i Kalinića spasili su Bilića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

Nikola Kalinić

,

Mario Mandžukić

,

Hrvatska Gruzija

Kritičari su već počeli nabrajati razloge zašto je stručni stožer ponovno loše pripremio momčad za utakmicu protiv Gruzije kada su naši ipak preokrenuli rezultat i u samo dvije minuta upisali toliko važna tri boda. 

Gruzija je povela golom Kankave u 17. minuti, no Hrvatska je uspjela okrenuti rezultat golovima Mandžukića (76) i Kalinića (78). Tijekom utakmice "vatreni" su tri puta uzdrmali vratnicu - Modrić u 26. minuti, Eduardo u 58. minuti, te Srna u 72. minuti, ali je igra bila uglavnom jako loša, statična i bezidejna. 

U 71. minuti Bilić je načinio dvije ključne izmjene, ušli su Klasnić i Dujmović koji su u momčad unijeli borbenost i toliko potrebnu žestinu. Gruzijski zid je napokon probijen u 76. minuti. Nakon dvostrukog dodavanja Dujmovića i Klasnića, Dujmović se probio u kazneni prostor i povratnom loptom asistirao Mandžukiću koji je zatresao mrežu.

Dvije minute kasnije dogodio se potpuni preokret. Eduardo je 'zaljuljao' suparnike, ubacio u kazneni prostor, a na loptu je natrčao Kalinić i postigao pobjednički gol.

Idući susret u kvalifikacijama Hrvatska ima 2. rujna na Malti.

Na ljestvici vodi Hrvatska sa 13 bodova, Grčka je druga sa 11 bodova i utakmicom manje, dok je na trećem mjestu Izrael sa 10 bodova. Gruzija je četvrta sa devet bodova.

HRVATSKA - GRUZIJA 2:1

SPLIT. Stadion Poljud - 28.000 gledatelja; Sudac: Stefan Johannesson (Švedska);

Strijelci: 0:1 Kankava (17), 1:1 Mandžukić (76), 2:1 Kalinić (78)

Žuti kartoni: Kalinić / Hubutia

Crveni kartoni:

HRVATSKA: Runje - Srna, Ćorluka, Šimunić, Pranjić - Vukojević (od 71. Dujmović) , Modrić, Mandžukić, Perišić (od 71. Klasnić) - Eduardo, Jelavić (od 46. Kalinić)

GRUZIJA: Loria - Salukvadze, Hubutia, Kaladze, Grigalava - Kašia (od 80. Ananidze), Kankava, Kvirkvelia, Iašvili (od 62. Daušvili), Kizanašvili - Siradze (od 56. Dvališvili)

03.06.2011. 22:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh