Metro-portal.hr

objavljeno 03.06.2011. 22:00:00
PAMTI SE POBJEDA

Hrvatska se u dvije minute iskupila za lošu igru protiv Gruzije

Momčad je u prvih 70. minuta igrala statično i bezidejno, golovi Mandžukića i Kalinića spasili su Bilića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)

Kritičari su već počeli nabrajati razloge zašto je stručni stožer ponovno loše pripremio momčad za utakmicu protiv Gruzije kada su naši ipak preokrenuli rezultat i u samo dvije minuta upisali toliko važna tri boda. 

Gruzija je povela golom Kankave u 17. minuti, no Hrvatska je uspjela okrenuti rezultat golovima Mandžukića (76) i Kalinića (78). Tijekom utakmice "vatreni" su tri puta uzdrmali vratnicu - Modrić u 26. minuti, Eduardo u 58. minuti, te Srna u 72. minuti, ali je igra bila uglavnom jako loša, statična i bezidejna. 

U 71. minuti Bilić je načinio dvije ključne izmjene, ušli su Klasnić i Dujmović koji su u momčad unijeli borbenost i toliko potrebnu žestinu. Gruzijski zid je napokon probijen u 76. minuti. Nakon dvostrukog dodavanja Dujmovića i Klasnića, Dujmović se probio u kazneni prostor i povratnom loptom asistirao Mandžukiću koji je zatresao mrežu.

Dvije minute kasnije dogodio se potpuni preokret. Eduardo je 'zaljuljao' suparnike, ubacio u kazneni prostor, a na loptu je natrčao Kalinić i postigao pobjednički gol.

Idući susret u kvalifikacijama Hrvatska ima 2. rujna na Malti.

Na ljestvici vodi Hrvatska sa 13 bodova, Grčka je druga sa 11 bodova i utakmicom manje, dok je na trećem mjestu Izrael sa 10 bodova. Gruzija je četvrta sa devet bodova.

HRVATSKA - GRUZIJA 2:1

SPLIT. Stadion Poljud - 28.000 gledatelja; Sudac: Stefan Johannesson (Švedska);

Strijelci: 0:1 Kankava (17), 1:1 Mandžukić (76), 2:1 Kalinić (78)

Žuti kartoni: Kalinić / Hubutia

Crveni kartoni:

HRVATSKA: Runje - Srna, Ćorluka, Šimunić, Pranjić - Vukojević (od 71. Dujmović) , Modrić, Mandžukić, Perišić (od 71. Klasnić) - Eduardo, Jelavić (od 46. Kalinić)

GRUZIJA: Loria - Salukvadze, Hubutia, Kaladze, Grigalava - Kašia (od 80. Ananidze), Kankava, Kvirkvelia, Iašvili (od 62. Daušvili), Kizanašvili - Siradze (od 56. Dvališvili)

03.06.2011. 22:00:00
http://metro-portal.hr/hrvatska-se-u-dvije-minute-iskupila-za-losu-igru-protiv-gruzije/59699/