« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
PROMJENA POSLOVANJA

Hrvatska pošta u finalu izbora za ''poštanski Oscar''

World Mail Awards dodjeljuju se u 11 kategorija, a Hrvatska pošta je uz libanonsku i rusku nominirana u kategoriji "restrukturiranje"

(Wikipedia)
Više o

Hrvatska pošta

,

The Beginning

,

pasta za zube

Hrvatska pošta je u finalu natjecanja za prestižnu nagradu koja se dodjeljuje svjetskim poštanskim operatorima - World Mail Awards, priopćeno je iz HP-a. To je prvi put da je Hrvatska pošta nominirana u ovom natjecanju koje se organizira od 2000. godine i koje mnogi nazivaju Oscarom poštanske industrije.

Nagrada se dodjeljuje u 11 kategorija, a Hrvatska pošta nominirana je za kategoriju "restrukturiranje". U toj kategoriji u finalu su i libanonska te ruska pošta.

Nagrada u toj kategoriji dodjeljuje se poštanskim operatorima koji su znatno promijenili poslovanje s ciljem postizanja boljih poslovnih rezultata i bolje usmjerenosti na korisnike. To među ostalim uključuje racionalizaciju poslovanja, optimizaciju resursa te uvođenje novih usluga uz modernizaciju tradicionalnih.

Ocjenjivački sud će posebnu pozornost posvetiti opsegu promjena, brzini njihove primjene i učinkovitoj uporabi resursa koje poštanski operator ima na raspolaganju.

Upravo takve promjene, Hrvatska pošta je, potaknuta problemima u poslovanju i velikim financijskim gubicima, pokrenula 2008. godine te provela prijeko potreban proces reorganizacije i restrukturiranja, kaže se u priopćenju.

Dodjelu nagrada organizira Triangle Management Services, vodeća svjetska tvrtka za analizu globalnog tržišta poštanskih, kurirskih i logističkih usluga.

Nagrade će biti dodijeljene tijekom Svjetskog poštanskog kongresa koji se od 15. do 17. lipnja održava u Kopenhagenu. (hina/metro-portal)

13.05.2010. 14:14:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh