« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
MVPEI

Hrvatska podupire vojnu akciju u Libiji

Za vojnu akciju postoji jasna humanitarna potreba, čvrst međunarodni pravni okvir i regionalna potpora, a Hrvatska izražava solidarnost s libijskim narodom, ističu iz MVPEI-ja

Hrvatska podupire vojnu akciju u Libiji
Hrvatska podupire vojnu akciju u Libiji (YouTube)
Više o

Hrvatska

,

Libija

,

vojna akcija

Hrvatska podupire akciju međunarodne zajednice koja se provodi u Libiji temeljem rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda 1973 (2011), a cilj joj je uspostava područja zabrane korištenja zračnog prostora radi zaštite civila od daljnjih napada Gadafijeva režima te izbjegavanja masovnog egzodusa libijskog stanovništva, priopćeno je u ponedjeljak iz MVPEI-ja, prenosi Hina.

Za vojnu akciju postoji jasna humanitarna potreba, čvrst međunarodni pravni okvir i regionalna potpora, a Hrvatska izražava solidarnost s libijskim narodom i u potpunosti podupire njegovu težnju za slobodom i demokracijom, te u tom smislu očekuje da će ishod međunarodne akcije biti istinska demokratska tranzicija njihove zemlje, ističe MVPEI u priopćenju.

Hrvatska i na vlastitom ratnom iskustvu temelji uvjerenje da je međunarodna intervencija legitimna kad je pokrenuta s ciljem sprečavanja teških i masovnih povreda temeljnih ljudskih prava, te kada uključuje širok konsenzus međunarodne zajednice, kao što je to slučaj s trenutnom akcijom u Libiji, kaže se u priopćenju.

Hrvatska pozdravlja činjenicu da je rezolucija Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda 1973 (2011) donesena pravovremeno i uz široku međunarodnu i regionalnu potporu, što pokazuje bitno jačanje instrumenata međunarodnog djelovanja u odnosu na vrijeme krize u bivšoj Jugoslaviji. Hrvatska također podupire i poštuje provedbu sankcija protiv Gadafijeva režima uvedenih rezolucijom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda 1970 (2011).

Istovremeno s međunarodnom vojnom akcijom, u tijeku je planiranje međunarodnog humanitarnog djelovanja i dugoročnog stabiliziranja prilika u Libiji, dodaje se u priopćenju.

21.03.2011. 19:41:56
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  donhuangenaro
  21.03.2011. 20:01
  što će reć da podupire vojno industrijski kompleks koji namjerno izaziva ratove inače bi zavladao mir u svijetu

  najnovija prouka sa Istoka (kroz Benjamina Fulforda):

  www.youtube.com/watch?v=4apulCiwxYg
 2. avatar
  donhuangenaro
  21.03.2011. 20:02
  jasna humanitarna potreba? da, zove se: nafta :-PPPPPPP
 3. avatar
  SportMagazin
  21.03.2011. 21:36
  pa kao da to u neprijed ne znamo hrvatska podupire jer mora podupirati jer bude li previše ne podupirala mogla bi završiti kao gadafi
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh