« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
prijateljski ogled

Hrvatska jedva dobila Katar 3:2

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska momčad večeras je imala posljednje testiranje prije susreta s Kazahstanom

Ivan Klasnić, strijelac drugog pogotka za Hrvatsku
Ivan Klasnić, strijelac drugog pogotka za Hrvatsku (Ronald Goršić / CROPIX )
Više o

Luka Modrić

,

Eduardo da Silva

,

Vedran Ćorluka

,

Slaven Bilić

,

Mladen Petrić

,

Hrvatska nogometna liga

,

Kazahstan - Hrvatska

,

SP Južna Afrika

,

katar reprezentacija

U prijateljskoj nogometnoj utakmici na riječkom stadionu Kantrida reprezentacija Hrvatske je pobijedila Katar sa 3-2 (2-1).

Golove za Hrvatsku postigli su Ćorluka (7), Klasnić (11) i Jelavić (90+1). Katar je do prvog pogotka došao u 45. minuti zahvaljujući autogolu Roberta Kovača, a drugi gol zabio je Soria (69).

Susret protiv Katara bila je generalna provjera uoči posljednje kvalifikacijske utakmice za SP 2010. u gostima protiv Kazahstana, koja je na rasporedu 14. listopada. Četiri dana ranije Ukrajina dočekuje Englesku, koja je već osigurala plasman na SP. Ukoliko Engleska protiv Ukrajine izvuče barem neodlučeno, Hrvatska će očekivanom pobjedom na gostovanju u Kazahstanu izboriti dodatne kvalifikacije za SP.

Hrvatska je vrlo rano došla do prednosti od 2-0. "Vatreni" su poveli u 7. minuti nakon kornera, a glavom je loptu u mrežu pospremio Ćorluka.

Već četiri minute kasnije Hrvatska je povećala vodstvo. Pranjić se probio po lijevoj strani te je ubacio u 16-erac, a Klasnić je neometan zabio za 2-0.

Nakon toga znatno je pao tempo igre, ali su do kraja poluvremena ipak zabilježene dvije izgledne prilike hrvatske reprezentacije. U 35. minuti opasno je zaprijetio Srna, a tri minute nakon toga Kranjčar je odlično proigrao Olića, koji je iz trka pogodio gredu.

Katar je smanjio u posljednjoj minuti prvog dijela. Srna je izgubio loptu na sredini terena, što je "otvorilo" polukontru Katara u kojoj je Majdi Siddiq pucao iskosa sa vrha 16-erca, a Robert Kovač je loptu skrenuo u vlastitu mrežu.

Hrvatska je drugo poluvrijeme započela sa tri promjene u sastavu, umjesto Pranjića, Pokrivača i Olića u igru su ušli Lovren, Rakitić i Mandžukić.

Na početku drugog poluvremena ponovila se slika iz prvog dijela. Hrvatska je krenula angažirano, a najbolju prigodu imao je Srna u 51. minuti kada je ubačaj Mandžukića pogodio volejem, ali je katarski vratar odlično obranio.

Deset minuta kasnije u razmaku od jedne minute Hrvatska je dva puta bila u gol-šansama. Prvo se Kranjčar probio u kazneni prostor protivnika i dodao Klasniću, koji slabo primio loptu i šansa je propala. Odmah nakon toga uslijedila je lijepa akcija naših igrača, Srna je pucao iskosa, ali zamalo pored gola.

I kad to nitko nije očekivao "sijevnuo" je kontranapad Katara prilikom kojeg su slabo reagirali naši stoperi Križanac i Kovač, pa je Soria ponuđenu priliku pretvorio u poravnanje na 2-2.

U 80. minuti Kranjčar je iz slobodnog udarca sa 25 metara pucao malo pored vratiju, a nakon toga Katar je dva puta ozbiljno zaprijetio našem golu. Najozbiljniju prigodu imao je Soria u 86. minuti, ali srećom nije dobro pogodio loptu.

Hrvatska je ipak došla do pobjede u sudačkoj nadoknadi, kada je akciju Mandžukića i Vukojevića pogotkom okrunio debitant u reprezentaciji Nikica Jelavić.

HRVATSKA: Runje, Ćorluka (Čale, 66), Križanac, Kovač, Pranjić (Lovren, 46), Srna (Anas Sharbini, 74), Vukojević (Leko, 90), Pokrivač (Rakitić, 46), Kranjčar, Klasnić (Jelavić, 64), Olić (Mandžukić, 46).

KATAR: Burhan, Alzakeba, Majdi Siddiq, Mesaad Al Hamad (Lamy, 77), Al Hydos, Ibrahim Abdulmajed, Talal Al Bloushi, Mohammed Yasser Mohamady (Abdurabb Al Yazeedi, 46), Ali Afif Yahya (Faris, 70), Soria, Rajab. (hina/metro-portal)

STRIJELCI: 1-0 Ćorluka (7), 2-0 Klasnić (11), 2-1 Kovač (45-ag), 2-2 Soria (69), 3-2 Jelavić (90+1).

STADION: Kantrida

GLEDATELJA: 10.000

SUDAC: Balaj (Rumunjska)


Golovi iz prvog poluvremena:

08.10.2009. 18:42:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh