« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
povijesni susreti

Ćiro strahuje od nereda u Estoniji

Izbornik nogometne reprezentacije BiH poziva sve navijače da ne izazivaju incidente u Talinu

(Dado Ruvić/CROPIX)
Više o

Ćiro Blažević

,

Miroslav Blažević

,

BiH nogometna reprezentacija

,

sp južna afrika BiH

Miroslav Blažević na kormilu bosanske reprezentacije priprema momčad za dvije predstojeće utakmice nakon kojih će, ako pobijede, sigurno držati drugo mjesto i ostvariti dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

U subotu će se susreti s Estonijom koja je Ćiri već zadavala glavobolje dok je vodio Hrvatsku.

„Kada sam vodio reprezentaciju Hrvatske, tamo smo odigrali najtežu utakmicu u kvalifikacijama. To su upozorenja da ćemo imati jedan izuzetno težak zadatak. Uzeli smo sve to u obzir da ne bismo bili neugodno iznenađeni."

„Ne bih se upuštao u prognozu, ali je činjenica da se radi o jednom vrlo neugodnom protivniku kojeg nitko nije uspio nadigrati na njegovom terenu. Svi oni koji su imali šansu da ih pobijede to je bilo minimalno. Nije ih uspio pobijediti jedan Portugal, Brazil je teško došao do minimalne pobjede, Estonci su bili fatalni i za Turke", rekao je Blažević za sarajevske medije.

No, njega za razliku od mnogih kolega brinu još neke stvari. U svjetlu nedavnih događaja u Širokom Brijegu, postoji strah od nereda. Naročito nakon glasina da će Turci "potaknuti" bosanske navijače na incident što bi automatski izazvalo FIFA-inu reakciju.

Stoga je Ćiro zamolio navijače da ostanu pametni i urazume svoje kolege. Legendarni izbornik tvrdi kako su mu obećali da neće biti incidenata na, kako je on naziva, povijesnoj utakmici.

08.10.2009. 18:23:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh