« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
EHH ...

Hrvatska je dobila Vladu, neka nam nebo pomogne

Nakon dugog natezanja i cirkusiranja, Hrvatska je dobila Vladu kakvu i zaslužuje ... jer vi ste glasali za to!

Eto, to mi mislimo o političarima :)
Eto, to mi mislimo o političarima :) (Arhiva)
Više o

hrvatska vlada

,

Tomislav Karamarko

,

Božo Petrov

,

Tihomir Orešković

,

potvrđena Vlada

Hrvatska je dobila novu Vladu koju nominalno vodi premijer Tihomir "Tim" Orešković nakon maratonske sjednice Sabora koja je trajala čak 14 sati. Mandatar se cijelo vrijeme držao vrlo mudro i nije odgovarao na pitanja zastupnika, što možda daje dobru ideju kako će to ubuduće izgledati ...

Od 149 zastupnika 83 je bilo ZA, 61 PROTIV, 5 suzdržanih. Nakon što je Sabor potvrdio novu Vladu, premijer i ministri položili su prisegu.

Nova Vlada ima dvojicu potpredsjednika: Tomislava Karamarka (HDZ) i Božu Petrova (Most).

Ministar financija je Zdravko Marić, vanjskih i europskih poslova Miro Kovač, unutarnjih poslova Vlaho Orepić, obrane Josip Buljević.

Tomislav Panenić ministar je gospodarstva, Ante Šprlje pravosuđa, Dubravka Jurlina Alibegović ministrica uprave.

Ministar poduzetništva i obrta je Darko Horvat, rada i mirovinskog sustava Nada Šikić, pomorstva i prometa Oleg Butković.

Na čelu Ministarstva poljoprivrede je Davor Romić, turizma Anton Kliman, zaštite i okoliša Slaven Dobrović, graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, branitelja Mijo Crnoja.

Ministar zdravlja je Dario Nakić, znanosti i obrazovanja Predrag Šustar, kulture Zlatko Hasanbegović, regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, a socijalne politike i mladih Bernardica Juretić.

Uz zastupnike Domljubne koalicije i Mosta, izuzev očito nadurenog Ivana Lovrinovića koji je ostao bez i jedne najavljivane funkcije, podršku čudnovatom kljunašu, pardon, Vladi izrazili su i dežurni lovci na funkcije - zastupnici HDSSB-a, stranke Milana Bandića, "reformist" Radimir Čačić te zastupnici manjina Vladimir Bilek, Ermina Lekaj Prljaskaj, Šandor Juhas i Mirko Rašković.

I ne zaboravite, dragi čitatelji, vi ste glasali za to ....

23.01.2016. 01:03:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh