Metro-portal.hr

objavljeno 23.01.2016. 01:03:31
EHH ...

Hrvatska je dobila Vladu, neka nam nebo pomogne

Nakon dugog natezanja i cirkusiranja, Hrvatska je dobila Vladu kakvu i zaslužuje ... jer vi ste glasali za to!

Eto, to mi mislimo o političarima :)
Eto, to mi mislimo o političarima :) (Arhiva)

Hrvatska je dobila novu Vladu koju nominalno vodi premijer Tihomir "Tim" Orešković nakon maratonske sjednice Sabora koja je trajala čak 14 sati. Mandatar se cijelo vrijeme držao vrlo mudro i nije odgovarao na pitanja zastupnika, što možda daje dobru ideju kako će to ubuduće izgledati ...

Od 149 zastupnika 83 je bilo ZA, 61 PROTIV, 5 suzdržanih. Nakon što je Sabor potvrdio novu Vladu, premijer i ministri položili su prisegu.

Nova Vlada ima dvojicu potpredsjednika: Tomislava Karamarka (HDZ) i Božu Petrova (Most).

Ministar financija je Zdravko Marić, vanjskih i europskih poslova Miro Kovač, unutarnjih poslova Vlaho Orepić, obrane Josip Buljević.

Tomislav Panenić ministar je gospodarstva, Ante Šprlje pravosuđa, Dubravka Jurlina Alibegović ministrica uprave.

Ministar poduzetništva i obrta je Darko Horvat, rada i mirovinskog sustava Nada Šikić, pomorstva i prometa Oleg Butković.

Na čelu Ministarstva poljoprivrede je Davor Romić, turizma Anton Kliman, zaštite i okoliša Slaven Dobrović, graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, branitelja Mijo Crnoja.

Ministar zdravlja je Dario Nakić, znanosti i obrazovanja Predrag Šustar, kulture Zlatko Hasanbegović, regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, a socijalne politike i mladih Bernardica Juretić.

Uz zastupnike Domljubne koalicije i Mosta, izuzev očito nadurenog Ivana Lovrinovića koji je ostao bez i jedne najavljivane funkcije, podršku čudnovatom kljunašu, pardon, Vladi izrazili su i dežurni lovci na funkcije - zastupnici HDSSB-a, stranke Milana Bandića, "reformist" Radimir Čačić te zastupnici manjina Vladimir Bilek, Ermina Lekaj Prljaskaj, Šandor Juhas i Mirko Rašković.

I ne zaboravite, dragi čitatelji, vi ste glasali za to ....

23.01.2016. 01:03:31
http://metro-portal.hr/hrvatska-je-dobila-vladu-neka-nam-nebo-pomogne/96134/