« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
STATISTIKA

Hrvatska ispodprosječno skupa?!

Najskuplja je zemlja Europske unije u 2013. mjereno ukupnom razinom potrošačkih cijena bila Danska a najjeftinija Bugarska dok je Hrvatska bila ispod europskog prosjeka

Statistika je varljiva
Statistika je varljiva (Arhiva)
Više o

EU

,

Hrvatska

,

skupoća

,

prosjek EU

U Danskoj su tako prošle godine potrošačke cijene u cjelini bile 40 posto iznad prosjeka EU, što znači da je bila najskuplja zemlja u EU, pokazuju podaci europskog statističkog ureda. Na drugom je mjestu Švedska s ukupnom razinom cijena 30 posto iznad europskog prosjeka dok treće dijele Luksemburg i Finska s 23 posto višim cijenama od prosjeka EU.

Irska, Velika Britanija i Nizozemska čine skupinu zemalja gdje se razina cijena u 2013. kretala u rasponu od 10 do 20 posto iznad europskog prosjeka. Do 10 posto više cijene od europskog prosjeka bilježile su Belgija, Francuska, Austrija, Italija i Njemačka dok je Španjolska bila pet posto ispod prosjeka EU-a.

Raspon cijena od 10 do 20 posto ispod prosjeka EU-a zabilježen je u Grčkoj, Cipru, Portugalu, Sloveniji, Estoniji i Malti. Osjetno niže cijene od europskog prosjeka, u rasponu od 30 do 35 posto, bilježile su prošle godine Češka, Latvija, Slovačka i Litva. U istoj je skupini i Hrvatska gdje je ukupna razina cijena u 2013. bila točno 32 posto ispod prosjeka EU-a.

20.06.2014. 18:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh