« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina
TI MENI JA TEBI

Hrvatska i Crna Gora dogovorile razmjenu zatvorenika

Hrvatski građani osuđeni u Crnoj Gori služit će zavorsku kaznu u Hrvatskoj i obrnuto

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Hrvatska i Crna Gora potpisale su u srijedu sporazum o razmjeni zatvorenika, prema kojemu će hrvatski građani osuđeni u Crnoj Gori služiti zavorsku kaznu u Hrvatskoj a crnogorski osuđenici iz Hrvatske će biti premješteni u Crnou Goru, piše Hina.

Sporazum prema kojemu će državljani dviju zemalja služiti zatvorsku kaznu u svojoj državi potpisali su u srijedu u Podgorici čelnici središnjih zatvorskih ustanova Hrvatske i Crne Gore Branko Peran i Milan Radović.

Radović, ravnatelj zatvorske ustanove u Podgorici je rekao pritom kako će sporazum biti od velike koristi i Crnoj Gori i Hrvatskoj, jer su i jedna i druga država opterećene velik brojem zatvorenika iz susjednih zemalja.

„U zatvorima u Crnoj Gori ima 190 zatvorenika iz zemalja bivše Jugoslavije, pa će sličan dokument biti potisan i sa susjednim državama", rekao je Radović.

Ravnatelj hrvatske uprave za zatvorski sustav Branko Peran izjavio je pritom kako sporazum značajno doprinosi ukupnom procesu stabilnosti u susjedstvu i na tragu je prakse u Europskoj uniji.

29.06.2011. 22:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh