« Svijet
objavljeno prije 8 godina
EHH ...

Hrvatska 53. na listi blagostanja?!

Indeks blagostanja očito je na neki način pogrešan, jer teško da bismo, osim par marginalnih političara, našli osobu koja bi izjavila isto - većina bi vjerojatno svoju državu rangirala i lošije

Norveška je, očito, zemlja snova
Norveška je, očito, zemlja snova (Wikipedia)
Više o

Norveška

,

indeks blagostanja

Prvo mjesto po Indeksu blagostanja za 2015. godinu zauzima Norveška, a slijede Švicarska, Danska, Novi Zeland, Švedska, Kanada, Australija, Nizozemska, Finska i Irska.

Najlošije rangirane zemlje na listi su Srednjoafrička Republika, Afganistan, Haiti, Chad, Burundi, Kongo, Sirija, Jemen, Sudan i Angola.

Hrvatska je, vjerovali li ne, plasirana kao 53. zemlja na svijetu, a što se tiče susjeda, najgore je prošla BiH koja je smještena na 86. mjesto. Slijede je Crna Gora na 60., Makedonija 65., Srbija 73. i Albanija koja zauzima 83. mjesto.

Slovenija je na 25. mjestu, Češka na 26., Poljska 29., Slovačka 35., a Mađarska zauzima 45. mjesto.

Poredak u Indeksu blagostanja je sastavljen na temelju parametara kao što su društveni kapital, poduzetništvo i prilike, ekonomija, upravljanje državom, obrazovanje, zdravstvo, sigurnost i osobne slobode.

Inače, Institut Legatum sa sjedištem u Londonu svake godine objavljuje "Indeks blagostanja", opširno istraživanje u kojem su rangirane zemlje u svijetu prema stupnju blagostanja koji postižu tijekom godine.

Bosna i Hercegovina je, prema ovoj listi koju sastavlja Institut Legatum, najlošije rangirana od zemalja Balkana. Hrvatska se nalazi na 53. mjestu, a 

 

28.05.2016. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh