« Život
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
COOL

Hrvati su najbolji na svijetu u jednoj stvarno dobroj stvari

Na raznoraznim listama Hrvati obično ne zaslužuju laskava mjesta, no na ovo stvarno trebamo biti izuzetno ponosni

Kliknite na sliku za uvećanje
Kliknite na sliku za uvećanje (informationisbeautiful.net)
Više o

Hrvatska

,

transplantacija bubrega

,

najbolje zemlje svijeta

Svaka zemlja na svijetu ima nešto u čemu su njezini stanovnici dobri, štoviše, odlični - pa ih se po tome prepoznaje. Recimo, Njemačka će vas asocirati na pivo, Brazil na nogomet, Francuska na vino a Italija na tjesteninu i pizzu ... a Hrvatska?

Voljeli bismo biti sjajni u raznim stvarima, no kad se iskoriste baze podataka Svjetske banke, CIA-e i Reutersa pa se sve to složi u sjajnu infografiku, kao što su to napravili na stranici informationisbeautiful.net - ispada da smo najbolji na svijetu u doniranju i transplantaciji bubrega!

Naime, 2014. godine se u Hrvatskoj donirao i transplantirao ukupno 361 organ, a od ukupnog broja transplantacija 197 se odnosilo na doniranje bubrega.

Nisu ni ostali podaci manje zanimljivi - Britanci imaju najviše milijardera na svijetu, Ameri nose zastavu u slanju i primanju spam mailova, dok se Nijemci mogu podičiti naboljom putovnicom, a Singapurci najzdravijom nacijom.

Komšije su prošli puno lošije - Srbija je najbolja (pod debelim navodnicima) po broju pušača, a jarana iz BiH nema niti na karti ...

Sve u svemu, kliknite na gornju sliku kako biste je uvećali i proučite malo zanimljivu kartu svijeta.

27.10.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh