« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
MA DA?

Hrvati podržavaju fiskalizaciju

Prema istraživanju GfK velika većina građana Hrvatske, odnosno njih čak 93 posto, podržava uvođenje fiskalnih blagajni

Hrvatima je fiskalizacija sjajna stvar
Hrvatima je fiskalizacija sjajna stvar (Arhiva)
Više o

Hrvatska

,

istraživanje

,

podrška

,

fiskalizacija

,

fiskalni računi

Prema danas objavljenim rezultatima istraživanja koje je GfK proveo na uzorku od tisuću građana u rujnu ove godine, polovica ispitanika koji podržavaju uvođenje fiskalizacije vjeruju u njenu provedbu te smatraju da će se napraviti reda u državi u pogledu prometa gotovinom.

Druga polovica ispitanih koji podržavaju fiskalizaciju malo je manje optimistična i smatra da je fiskalizacija dobro zamišljen način praćenja gotovine, ali da će se ipak pronaći načini kako izbjeći izdavanje pravih računa i plaćanje poreza.

Kada je u pitanju uvođenje fiskalnih blagajni na tržnice pak podrška građana nešto je manja - njih 60 posto podržava uvođenje fiskalnih blagajni na tržnicama, a 36 posto ih je protiv.

Istraživanje GfK je pokazalo i da je jedna trećina građana promijenilo i svoje ponašanje kojim podržavaju Vladinu odluku o uvođenju fiskalizacije. Naime, 32 posto ispitanika nakon uvođenja fiskalizacije češće nego ranije traži na uvid račune koji su im izdani u dućanima i ugostiteljskim objektima. Ipak, većina (63 posto) ih nije promijenila svoje ponašanje pa račune traži na uvid u istoj mjeri kao što su to radili i prije uvođenja fiskalizacije.

06.11.2013. 17:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh