« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
ZA ILI PROTIV

Bitka zbog referenduma vodi se i na društvenim mrežama

Najavljeni referendum o ustavnoj definiciji braka kao zajednice muškarca i žene potaknuo je i raspravu dviju svjetonazorskih strana i na društvenim mrežama

Ja glasam protiv ima 35 tisuća lajkera
Ja glasam protiv ima 35 tisuća lajkera (Screenshot Facebook)
Više o

referendum

,

Facebook

,

Ja glasam protiv

,

Ja glasam za

Oformljene facebook stranice 'Ja glasam protiv' i 'Ja glasam za' ubrzano prikupljaju članove, a dosad ih se s obje strane uključilo gotovo 70 tisuća.

Po podacima objavljenim na stranicama trenutačno vodi inicijativa 'za' s 33.955 'likeova', a u stopu je prate protivnici koji su okupili 32.619 facebook članova.

Pokretači stranice 'Ja glasam za' večeras su, objavljujući svoje vodstvo, poručili da neće posustati i da idu dalje do pobjede - 1. prosinca. Tada bi Sabor, kako se očekuje i kako stoji u prijedlogu o kojemu je danas cijeli dan raspravljao, trebao raspisati referendum na temelju oko 700.000 potpisa koje je u tu svrhu prikupila Građanska inicijativa 'U ime obitelji'.

Podupiratelji referenduma na svojoj stranici pozivaju da im se pridruže svi koji su 'za očuvanje obitelji i hrvatskih vrijednosti'.

S druge strane, na stranici 'Ja glasam protiv' navode da su do sad primili više od tisuću fotografija osoba koje su i na taj način izrazile neslaganje da se u Ustav uvrsti definicija braka, kakvu predlaže 'U ime obitelji'. Protivnici ističu da iza sebe nemaju niti jednu organizaciju, već su skupina pojedinaca koji jasno i glasno želi izraziti svoje stajalište.

Istomišljenike i dalje pozivaju da pošalju svoje fotografije putem njihova weba, a zahvalni su na svakom 'novom licu koje je PROTIV!'.

Upozoravaju i da se najavljenim referendumom građane stavlja u poziciju da biraju između zaštite ljudskih prava ili dopuštanja 'da se naše obitelji, i pojednici ugnjetavaju i degradiraju na društvenoj ljestvici zbog priprostih stranačkih interesa'.

07.11.2013. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh