« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
SLAVLJA

Hrvati dočekali Novu godinu na gradskim trgovima

TBF su izazvali potpuni prometni kolaps jer su tisuće ljudi željele stići na Britanac

Nevjerojatna gužva na Britancu
Nevjerojatna gužva na Britancu (Twitter)
Više o

Split

,

Zagreb

,

Opatija

,

Rijeka

,

Osijek

,

Dubrovnik

,

doček Nove godine

Zagrepčani su dočekali Novu godinu uz koncerte na otvorenom na četiri lokacije: na Trgu bana Jelačića, na Britanskom trgu, na Zrinjevcu i na Gradecu, a slavilo se i uz koncert u šatoru na Kvaternikovom trgu.

Na prepunom Trgu bana Jelačića građane su zabavljali All4Play, Jacques Houdek, Crveni koralji, koji slave svoju 50. obljetnicu, Telefon Blues band, ansambl "Zagreb-Zagreb", a nakon vatrometa i čestitke gradonačelnika Bandića, nastupili su New Gypsies.

U Novu godinu Zagrepčane je na Britanskom trgu uveo TBF, a na Gradecu Kawasaki 3p. Na Zrinjevcu zabavljali su se u ritmu evergreena 60-ih i 70-ih godina u izvedbi grupe Zocioni. Na Kvaternikovom trgu, u šatoru, nazočne je zabavljao DJ i grupa "Spas u zadnji čas".

U Dubrovniku je najveselije bilo na Stradunu, gdje se okupilo preko 10 tisuća ljudi, a dobro popunjeni hoteli organizirali su doček Nove godine za svoje goste.

Osječani su valcerom uplesali u Novu godinu na prepunom središnjem gradskom trgu, a zanimljiv je podatak iz udruge turističkih agencija da se upravo Osijek najviše tražio za doček, uz Opatiju, Split i Dubrovnik.

U glazbenom programu na splitskoj Rivi nastupili su Magazin, Petar Grašo i Mladen Grdović. Iako je temperatura samo tri stupnja, nekoliko desetaka tisuća Splićana je slavilo u odličnoj atmosferi uz domaću pjesmu.

Najviše Riječana i njihovih gostiju dočekalo je Novu 2012. godinu na organiziranoj proslavi u središtu grada, na Trgu 128. brigade HV i Korzu.

Za glazbeni dio programa bili su zaduženi zaduženi su riječki punk bend Diskurz, koji su nastupili prvi, potom popularni Gustafi, a posljednji su na programu Dubioza kolektiv.

U Opatiji je najmasovniji doček Nove godine priređen na Ljetnoj pozornici gdje nastupa Gibonni. Grad Opatija je organizirao i druženje za građana i goste ispred opatijske tržnice tijekom jutra i poslijepodneva na Staru godinu uz svirku benda Le Salpe.

 

01.01.2012. 08:31:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    macka
    01.01.2012. 13:05
    A di ići kada je na trgovima najbolje :)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh