« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
THE DOORS

Hrvat novi pjevač megapopularnih Doorsa

Miljenko Matijević, vokal grupe Steelheart, izabran za novog pjevača "Manzarek - Krieger" dua iz originalnih Doorsa

the doors
Više o

The Doors

,

14. prosinca

,

Solar Roadway

The Doors, tj. klavijaturist Ray Manzarek i gitarist Robby Krieger  za svoju novu američku turneju za zamjenu pokojnom Jimu Morissona izabrali su ni manje ni više, nego naše gore list, Miljenka Matijevića!

Sudska bitka s bubnjarom benda Johnom Densmorom zabranila je Manzareku i Kriegeru upotrebu originalnog imena. Rezultiralo je to dosta kreativnim imenima poput "The Doors Of The 21st Century", "D21C" i "Riders On The Storm." Sada se jednostavno zovu "Manzarek-Krieger".

Prije regrutiranja Matijevića, duo je odradio turneju s Ianom Astburyem iz The Culta i Brettom Scallionsom iz Fuela. Manzarek i Krieger su i dalje uzbuđeni prije turneja. "Mnogobrojna publika uvijek nas digne", izjavio je Manzarek za Gibson.com. "Daješ energiju ljudima i ljudi vraćaju energiju tebi. Stvara se krug energije."

Čini se da Doorsi svakih nekoliko godina ponovno postaju popularni. U 2010. tom je fenomenu doprinio i nedavno objavljen dokumentarac Toma DiCilloa s Johnnyem Deppom "When You're strange". Film prikazuje klasične koncertne izvedbe najpoznatijih hitova grupe, s nekim još neviđenim arhivskim snimkama.

Miljenko Matijević je rođen 1964. godine u Zagrebu, a sa šest godina se preselio u New York. Sa devet godina se pridružio crkvenom zboru, i nedugo nakon toga otkrio je Led Zeppeline. S prvim albumom svoje grupe Steelheart odradio je svjetsku turneju i prodao preko milijun albuma.

19.05.2010. 14:09:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh