« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
DOĐITE

Hranom do zdravlja - radionice ayurvedskog kuhanja

Kao nastavak vrlo popularnih Dana zdravlja i Ayurvede, a u cilju promicanja cjelovitog pristupa zdravlju, Art of Living Hrvatska u suradnji s Indijskom ambasadom održat će u četiri hrvatska grada radionice ayurvedskog kuhanja

Dođite na radionice ayurvedskog kuhanja
Dođite na radionice ayurvedskog kuhanja (Art of Living)
Više o

tečaj

,

ayurveda

,

ayurvedska kuhinja

U šest dana trajanja svake radionice, polaznici će kuhajući naučiti principe ayurvedskog pripremanja hrane prema tjelesnom tipu osobe, kao i umijeće kombiniranja okusa i začina u cilju postizanja ravnoteže i optimalnog zdravlja. Polaznici će doznati i koju ulogu igraju različita ulja, okusi, začini i probavna vatra u postizanju balansa i zdravlja te kako svakodnevno koristiti to znanje u praksi i prilagoditi ga svojim potrebama, sezoni i cijeloj obitelji.

Radionice će se održati u Zadru, Zagrebu, Splitu i Čakovcu, a vodit će ih popularna međunarodna učiteljica ayurvedskog kuhanja Beata Bognar iz Mađarske, na hrvatskom jeziku.

Cilj ovih radionica je, između ostaloga, povećati svjesnost hrvatskih građana o važnosti pravilno prilagođene prehrane za očuvanje zdravlja, kako osobnog tako i cijele obitelji. Ayurvedsko kuhanje je upravo idealno za tu svrhu, budući da je sustav ayurvedske medicine izuzetno povezan s individualno prilagođenom prehranom, kao jednim od stupova za prevenciju bolesti kao i uklanjanje disbalansa i različitih zdravstvenih tegoba.

Ayurveda je od Svjetske zdravstvene organizacije priznata kao jedan od najstarijih sustava liječenja. Sama riječ Ayurveda znači «znanost o životu», a ayurvedski sustav medicine star je više od 5.000 godina! Ayurveda je specifična po svom cijelovitom i individualnom pristupu svakoj osobi uz namjeru da se ukloni korjenski uzrok problema, a ne samo simptomi bolesti. Bitne komponente ayurvedske medicine su pravilna prehrana usklađena s tjelesnim tipom osobe te smirivanje misli i jačanje živčanog sustava uz primjenu ayurvedskih tretmana te tehnika kao što su meditacija, yoga i vježbe disanja.

Termini radionica po gradovima i kontakti za daljnje informacije i prijave:

Zadar: 5.-10.4.2016 (Lada: 098 272 856)

Zagreb: 12.-18.4.2016. (Tasha: 091 333 5722)

Split: 26.4.-1.5.2016.  (Ivana: 091 733 3892)

Čakovec: 24.-29.5.2016. (Jasna: 091 548 3455)

Svaka radionica održava se na način da je prilagođena i ljudima koji rade, što znači da su u radnom tjednu termini uvijek od 18-20:30 sati, a vikendom od 10-12:30 sati.

Informacije za svoj grad možete dobiti i putem emaila na info@artofliving.hr

31.03.2016. 17:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh