« Lifestyle
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ostvarenje sna

Hrana za povećanje grudi

Estrogen je odgovoran za formiranje linije i rast grudi tijekom puberteta a žene koje prerano iziđu iz tog razvojnog perioda obično imaju manje grudi

Povećanje grudi hranom? Zanimljivo ...
Povećanje grudi hranom? Zanimljivo ... (Dreamstime)
Više o

žitarice

,

kikiriki

,

estrogen

,

povećanje grudi

,

soja

,

tofu

,

indijski oraščić

Kad biste pitali bilo koju ženu bi li htjela imati veće grudi (osim onih koje ih zaista imaju), odgovor bi uvijek bio potvrdan. Nažalost, jedini i najpopularniji način da bi se to ostvarilo bili su zahvati estetskog kirurga koji nije nimalo jeftin.

Radi se o velikom problemu zbog kojeg žene često gube samopouzdanje, no, postoje oni koji misle da ga je u biti vrlo lako riješiti. Milijuni žena diljem svijeta htjele bi imati veće grudi, a da bi to uspjele potrebna je samo jedna stvar - estrogen. Potrebne je unijeti veće količine estrogena u tijelo, hormona koji je odgovoran za onu seksi zakrivljenost i obline, a time znači i veće grudi. Istovremeno, estrogen je krivac zbog kojeg tolike žene pate od kompleksa malenog poprsja.

Problem s tim hormonom je jednostavan - tijekom puberteta on obavlja ključnu funkciju u pretvaranju djevojke u ženu, započinje menstrualni ciklus, zaobljuje liniju i povećava grudi. Njegova važnost je ogromna tijekom tog perioda i upravo zato što neke žene ranije iziđu iz puberteta imaju manje grudi jer se ne stignu razviti u potpunosti.

Od 12 do 16 godine žensko tijelo je prepuno estrogena, no po izlasku iz puberteta njegova razina opada zbog čega grudi ostaju velike (ili male) toliko koliko su velike do kraja života. Istina, situacija se nešto mijenja tijekom trudnoće, no to je druga priča.

Rješenje je jednostavno - trebate na prirodan način unijeti više estrogena u svoje tijelo i srećom to je element koji se može povući iz raznih biljaka i trava.

Taj hormon prisutan je u bilju pod nazivom fitoestrogen (u doslovnom prijevodu 'biljni estrogen'). Sojini proizvodi i tofu (sojin sir) sadrže mnogo fitoestrogena i bogati su izoflavonoidima. Idealna dnevna količina ovih namirnica bi bila 100 do 200 mg na dan, što se nalazi u 350 g sojina mlijeka ili 75 g sojina sira. Prehrana temeljena na soji koja sadrži fitoestrogene ujedno omogućava i lakše podnošenje menopauzalnih tegoba, te smanjuje navale vrućine. Ostale namirnice bogate fitoestrogenima su indijski oraščić, kikiriki, zobene pahuljice, kukuruz, pšenica, sjemenke lana, jabuke i bademi.

Nova saznanja pročitajte u članku Biljke za prirodno povećanje grudi.

Sad veće grudi više nisu fantazija. Navalite na ove namirnice (napominjemo: umjereno!) i uskoro ćete morati kupiti nešto veći grudnjak. Uživajte dok se muškarci okreću za vama.

Pratite Metro portal na Facebooku i Twitteru.

15.12.2009. 09:23:38
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ella
    09.10.2012. 15:05
    ma pusti ih nisu normalni oblaci pu shap i sve ce biti u redu,mene zanima samo imali ikakva hrana za povecanje grudi.... <3 <3 pozdrav..
  2. avatar
    Škorpion
    12.10.2012. 15:02
    Bože dragi,pa ja nemogu vjerovati šta ovdje čitam.
    Ove klinkice od 12-16 godina žele veće cice.Ja sa toliko godina nisam ni bila svjesna svojih sisa i to da bi možda trebale bit veće.
    Vi stvarno imate velikih problema kad sa toliko godina gledate hoćete li se svidjeti nekom dečku radi sisa,šta mislite da će i on na neku plastičnu operaciju zbog vas,jebe se njemu za vas,bitno je samo da povali nešto,a vi sve na mukama šta on misli.
    Takav će samo trčati sa sise na sisu.
    Zato smirite te svoje hormone,u protivnom bi vas roditelji trebali dobro ispljuskat,dat vam crtić u pol 8 i u krpe.
    Odvratno nešto u šta su se pretvorila današnja djeca.
    A ako vas baš zanima,sise će vam narasti za dva broja sigurno kad ostanete trudne i rodite.Samo nemojte još ić djecu radit,jer sve još smrdite na mamino mlijeko.
  3. avatar
    Lovatic
    13.10.2012. 18:35
    Eh ovako. Ja imam 14 godina, prošla je godina dana od kada sam dobila prvu mjesečnicu, sve djevojčice u razredu čak i mlađe od mene imaju veće grudi od mene, ja sam ravna ko daska. Stid me je, pa kad idem u školu nosim najmanji grudnjak, ali on izgleda gotovo prazan, ne znam šta da radim, moja mama ima male grudi a sestra ima veće, i sad mene zanima da li ću i ja imati male grudi, da li će ikada narasti?? Hvalaa
  4. avatar
    ella
    18.10.2012. 22:30
    ti pod imeno"skorpion"prestani se baviti nasim zivotima jer pretpostavljam da imas svoj dosadna si smaras nas problem sto se mi o tome brinemo zto ahani vise,bolje bi ti bilo da gledas ti crtic,imam dobar zovu ga"crtic za napacene ljude2ahahahahahahhaahaha ,smrdis na mamino mlijeko ti sreco,ako nemas problem ne javljaj se dosadna si mi cemo raditi sta mi hocemo.U redu!!! :) <33333(samo nastavite cure) hahah
    :) :) :) :)
  5. avatar
    ana
    13.11.2012. 19:13
    imam 12 god a jos mi nisu pocele rasti grudi sta trebam uciniti da pocnu rasti?
  6. avatar
    a
    20.11.2012. 19:50
    a kako je meni, 18 godina i niti jedinici , DOK SVE ALI BAS SVE MOJE PRIJATELJICE i poznanice imaju najmanje 3, sve cure iz moje generacije kod nas, to nisu istine
    samo ja i jos jedna frendica od njih 30 imamo malene...užas
  7. avatar
    nebojsa
    30.11.2012. 18:27
    kakva sramota
  8. avatar
    XXX222
    02.12.2012. 12:48
    Imam 13 godina i grudi mi jos nisu pocele rast. Dali ste sigurni da ce ovo uspjet?
  9. avatar
    sabina
    16.12.2012. 12:08
    cao cure..dosla sam na ovaj portal da vidim ima li kakvih dobrih savjeta,.imam 17 godina ubro cu imati 18..problem je sto imam premale sise skoro da ih i nemam znaci ravna ko daska..prije sam bila puno9 deblja i tad sam imala sise ali kad sam smrsala otislo sve..ne znam vise sta da radim kad vidim svoje vrsnjakinje kakve ogromne sise imaju a ja nista plizzzz hellppp pomagajte nekako djeluje li ista taj badem i soja jel iko probao? pozz svima
  10. avatar
    Nekoo
    20.12.2012. 19:47
    Ne znam zašto curice sa nekih 12,13,14 godina nabijaju sebi komplekse i govore o veličini svojih grudi.Pa drage,polako,sve u svoje vrijeme,nije svak isti,ako su vase vrsnjakinje prsate,ne mora značiti da i vi morate biti iste takve u istom dobi kao i one.
  11. avatar
    hellokitty
    29.12.2012. 02:04
    Imam 15 godina, nemam bas neke grudi...i potpuno sam nezadovoljna... Ne znam sta da radim a nemam ni bradavice ravne su mi grudi i nemaju lep oblik. Sta da radim? Trebala bih i da smrsam ali to mi je jos veci problem jer se plasim da i ovo malo sto imam ne izgubim. Sta da jedem,mazem kako da vezbammm? pomoc :)
  12. avatar
    hana
    29.12.2012. 14:42
    Imam 15 godina, pre 3 ipo godine sam prvi put dobila menstruaciju. Grudi nemam po mom misljenju, jer ja nisam zadovoljna. I nemam ispupcene bradavice za razliku od nekih devojaka sa kojima sam pricala i videla na bazenu. Da li postoji resenje neko ali da nije samo da se gojim jer to ne smem nikako. Da li postoje neke vezbe, (posto cu sklekove poceti da radim) da li postoji jos neka vezba koju bih mogla da radim pored te? I sta bi bilo najbolje da jedem? Poz :*
  13. avatar
    jaa
    29.12.2012. 18:29
    Moja drugarica obozava sojine proizvode istalno ih jede,ai dalje ima male grudi!!Razmisljam i ja da pocnem s tim,al se plasim da nece biti rezultata!!
  14. avatar
    Jovanicaa
    01.01.2013. 20:12
    Znate kako.Ja imam 14 godina i velicina brushaltera mi je 85! No,i da su mi manje grudi,ne bih se opterecivala. Sve to zavisi od genetike,zapravo,ne mozes ti da imas bombe(ne mislim na silikone),a da ti je majka ravna. SASVIM SULUDO. Doduse,doslo je takvo vreme kada je curicama jako bitan obim grudi. Ako si malo punija devojka,logicno da ce masa tela popuniti/povecati grudi. A ako imas brate 30 kg i 13 godina kako mozes da ocekujes nesto vise? Mada,opet kazem,to nije do vas,vec do samog organizma i genetike! Zimi nemojte da gurate carape,jer sta ce te kada dodje leto? Sve ce doci samo od sebe. Ko ceka,taj i doceka!! JA VAM SALJEM VELIKI POLJUBAC I BEZ NERVIRANJA,to je jedna stvar manje vise bitna kod devojke,jer nije sve u sisama! ;) <3
  15. avatar
    Jovanicaa
    01.01.2013. 20:22
    HANA : To sa ispupcenim bradavicama nije problem da bi ti trebalo resenje,jer nisi jedina! Isti slucaj i kod mene,i ako su mi grudi poveće.. Nemoj to da te brine! A sto se kilaze tice,sacekaj da izadjes iz puberteta i ovih godina da bi ti se telo formiralo u jednu izvajanu figuru,naravno uz vezbe,pametnu ishranu,aerobik..U OVIM GODINAMA NE MOZEMO MI DA KONTROLISEMO NASU POTREBU ZA HRANOM,NITI DA JE PREBIRAMO,JER ZA SAD MORAMO ONAKO PUNACKI DA JEDEMO ZBOG ZDRAVLJA.. Ako imas odnose sa partnerom,samim tim ti se smanjuje obim grudi.
  16. avatar
    valentina
    05.01.2013. 16:02
    Imam 13 godina i ravna sam ko daska. Za razliku od mojih prijateljica koje imaju ogromno poprsje!! I to me nervira. Nadam se da ovo uistinu pomaze!!
  17. avatar
    joža
    08.01.2013. 08:58
  18. avatar
    joža
    08.01.2013. 09:00
    dajte šta vam je, kakve veze ima kakav si, boli vas briga za druge, oni koji vas nevole zbog toga, vas i nevole uopšte, trebaju vas prihvatit takve kave jeste
  19. avatar
    eldin osmanovic
    21.01.2013. 01:04
    evo ovako ja bih vam preporucio kao naucnik zenskog roda skuvate u jednu posudu vidjali ste to i ranije mnogi od vas neznaju kako se to tacno zove to stari naucnici su zvali havdika to vam raste kraj puteva crne bobice svako od vas je to vidjao ima ihh dosta jedno stablo i jednu laticu tih bobica ubacite u posudu i skuvate kao caj i tako sedmicno dvaput i primjeticete razliku u samo sedam dana hvala.
  20. avatar
    Malena
    28.01.2013. 13:26
    Hej, ja takoder imam 13 godina, imam male sise al nezelim pokusavat s ovom prehranom. Majka mi ima male grudi ali baka velike, stvar je u genetici ne ocekujem previse uato jer sam visoka 161 cm i tezim 42 kg, ne zamarajte se:*
  21. avatar
    Jelena
    20.02.2013. 19:17
    Drage cure ja imam 14 god i idem u 8 razred a imam samo 35 kg..sise su mi tek pocele rasti..ali moje su okrugle i ja znam rjesenje za vece grudii ko je zainteresovan neka ostavi komentar i ja cu reci sta je to potrrebno..manite se soje kikirikija i sl..
  22. avatar
    Temy
    23.02.2013. 10:40
    Pozdrav svima. Sve ovdije imamo malee grudi. Pa sam vam se odlucila povjeriti. Imam male grudi. Tocnije, nemam ih. Svida mi se jedan decko isko znam da grudi nisu vazene ali opet. Nije meni to zbog njega. Svaki put kada se vidim sa svojim prijateljicama sve imaju veeeliikee grudi. Osjecam se kao uljez. Neki kazu da je nesto dobro za jesti, dok drugi govore da to smanjuje. Dajte mi savjet. Koje vjezbe trebam raditi i koju hranu trebam jesti. Pomozitee
  23. avatar
    Hitno je
    15.03.2013. 19:34
    reci jelena, sto da radim?
  24. avatar
    Mareeee
    27.03.2013. 20:12
    Reci Jelena !!!!!!!!!!!!!!!!
  25. avatar
    ivana
    28.03.2013. 10:30
    imam 17 godina, imala sam veoma male grudi i odlucila sma otici kod doktora i rekao mi je da ne stavljam slikikone vec da na prirodan nacin probam koristeći bananu na sitne komadice isjeckate dvije sasike meda jedno jaje razbijete i 100 ml mlijeka i izmiksate to samo vjezbe za grudi radila npr trbusnjake sklekovi i tak to uspjelo je vjerujte ili ne ;)
  26. avatar
    Mareeee
    02.04.2013. 15:36
    Jelena jel ti misliš ikako nama reći kako povećati sise il ne ??
    Moramo te čekati cijelu vječnost ili?
  27. avatar
    Nicki
    02.04.2013. 18:14
    ej ja imam 15 godina i imam premale grudi,ali zbilja. lol pročitala sam da jabuke djeluju. jel to istina? moliiiiiim vas help haha
  28. avatar
    Ravna ko daska
    10.04.2013. 14:25
    Jelena,reciii :D

    Ja imam 14 godina,jos nisam dobila prvu mjesecnicu i grudi su mi toliko velke da mi mogu stati u ruku.Zeljela bih imati vece grudi,ne zbog decki,vec zbog samopouzdanja. Stid me obuci usku majcu,a grudi ko jabuka.Ne nosim grudnjak jer su mi svi veliki.Nosim topic.Puno sam mrsava tako da nemam ni dupe.Posto idemo ove godine na ekskurziju,zelim da dobro izgledam u kupacem.Jedem puno i zelim da se udebljam,tako da se nadam da ce mi se i grudi povecati.

    A ovi sto govore ;"Bože dragi,pa ja nemogu vjerovati šta ovdje čitam.
    Ove klinkice od 12-16 godina žele veće cice.Ja sa toliko godina nisam ni bila svjesna svojih sisa i to da bi možda trebale bit veće..." - izvini molim te,ti si vjerovatno neka matorka pa se ne sjecas nicega.Svako zeli izgledati dobro,a teenageri su na prelazu pa zele sto prije odrasti.
    zato pssst
  29. avatar
    Mia
    19.04.2013. 20:12
    eee,mislim da imam rješenje probajte igrati odbojku,puno odbojke!:D*
  30. avatar
    Bela
    20.04.2013. 19:25
    Cao svima! :D Imam 15 god. i isti problem kao i vecina vas ovde a to su male grudi :( iako znam da to nije nesto oko cega bi trebalo da se nerviram pretrazila sam ceo internet pokusavajuci da nadjem nacin da se moj rast grudi ubrza.I nedavno sam naletela na ovaj sajt i mislim da sam nasla resenje,pa sad da vam ne prepricavam udjite i pogledajte sami- http://www.ana.rs/forum/index.php?topic=22063.645
  31. avatar
    maky
    23.04.2013. 23:21
    jaoo pomagajte isto imam 14 godina i stidim se sama sebe jer su mi grudi pre male dok su mojim drugaricama puno vece..molim vas pomagajte!! :(
  32. avatar
    Hitno je
    02.05.2013. 17:00
    mia, treniram odbojku 5 godina a i dalje nista
  33. avatar
    iiri
    07.05.2013. 20:48
    imam isti problem! imam skoro 14 godina, jos nisam dobila menstruaciju, imam 47 kg i visoka sam 167 cm.Puno jedem(ne previše,ali dovoljno) ali nista mi se ne prima nigdje!Najmrsavija sam u razredu, ravna ko daska, vidjela sam da mi grudi pocinju rasti negdje sredinom 6 razreda ali tada su stale, one me jos uvjek bole na dodir i bradavice su mi ispupcene ali nista se ne dogada niti da rasti niti da se zaobljuju. To me smeta jer kada sam u drustvu gledam moje frendice , one vec skoro sve nose grudnjake i topice, a ja kad stavim topic isto nema bas cega za vidjet samo nesto malo, neznam zasto je tako,sestra mi ima 17 skoro 18 godina i razvila se jako dobro i u moojim godinama bila je razvijenija od mene. neznam sta da radim..da jedem jabuke? smoki? sta ? molim vas pomozite mii ;)
  34. avatar
    Unna
    10.05.2013. 20:57
    Ljudi dragi! Pustite cure nek razgovaraju o toj temi pa zene su vi sto imate 17-18-19-20 god cutite kladim se da imate mozda oko 10 cim posjecujete ove sajtove i serete curicama!!! jebli vas kompleksi boli nas K***ina da li vi imate komplekse ove cure oce vece grudi i trude se!!!
  35. avatar
    NitkoVažan
    12.05.2013. 17:40
    Ja imam 12 godina(sad cu 3),visoka sam 163 cm,a imam 42 kg.Jednostavno se pokusavam udebljat ali mi ne uspjeva,jer treniram balet i jazz dance.........Tako da nemam uopce velike grudi....to jest uopce ih nemam(pocele su mi rasti,ali bez pomaka).....Alergicna sam na soju,tako da nemogu nista jesti sta je od soje!!!
    Ima li nesto za povecanje grudi,a da nije od soje...
    Hvala unaprijed!!! <3333333333
  36. avatar
    NitkoVažan
    12.05.2013. 17:43
    SAD CU 13!!! ;))
  37. avatar
    Marija
    31.05.2013. 23:43
    ДА ЛИ СТЕ ВИ НОРМАЛНЕ?!
    ЈА ИМАМ 15 ГОДИНА И НЕМАМ СИСЕ, СВИ ОКО МЕНЕ ИХ ИМАЈУ, ЈА ИХ НЕМАМ И ШТА САД?!
    Какве семенке, креме и остало, за почетак сачекајте да вам се тело развије, знате ли ви колико још имате да растете?!
    Код нас (равних) је добро то што можемо да се бавимо било којим спортом, без оптерећења, можемо лакше да нађемо мајце, не криви нам се кичма (то ипак има неку тежину) аа и ако имамо дечка, знаћемо да он није са нама због сиса (што би било ужасно)!
    Тако да, опустите се, има још времена,а и ако не порасту, а толико вам требају, силикони су свима доступни.
  38. avatar
    Marija
    31.05.2013. 23:44
    ДА ЛИ СТЕ ВИ НОРМАЛНЕ?!
    ЈА ИМАМ 15 ГОДИНА И НЕМАМ СИСЕ, СВИ ОКО МЕНЕ ИХ ИМАЈУ, ЈА ИХ НЕМАМ И ШТА САД?!
    Какве семенке, креме и остало, за почетак сачекајте да вам се тело развије, знате ли ви колико још имате да растете?!
    Код нас (равних) је добро то што можемо да се бавимо било којим спортом, без оптерећења, можемо лакше да нађемо мајце, не криви нам се кичма (то ипак има неку тежину) аа и ако имамо дечка, знаћемо да он није са нама због сиса (што би било ужасно)!
    Тако да, опустите се, има још времена,а и ако не порасту, а толико вам требају, силикони су свима доступни.
  39. avatar
    Blanki
    01.06.2013. 09:27
    ja imam 9 godina znam da sam mala ali kod mojih drugarica su vece a i kod devojcica sa 10 11 godina su velike....sta trebam da jedem da pijem da mazem da radim bilo sta ?? koliko ce trajati?
  40. avatar
    Nebitno :P
    19.06.2013. 12:01
    Koliko trebaa da grudii porastu ako jedemo ove proizvode koje ste preporučili? Treba mi brzz odg. Heelp!!!
  41. avatar
    ;)
    19.06.2013. 12:58
    Lanene sjemenke treba što duže žvakati ako hoćete da djeluje :)
  42. avatar
    bubii
    20.06.2013. 00:39
    Drage cure, sise vam se neće znatno povećati ma koliko god vi preživale tu soju i lan i šta li već ko neke kravice jedino šta možete je radit na prsnim mišićima da ih učvrstite i podignete. Inače nema potrebe za većim sisama a pogotovo vama curama od 12 do 14 godina, i sama sam takoreći balavica od 15 godina i imam sise veličina 80 D i reći ću samo par stvari- tjelesni je najveća muka, trcim prekrizenih ruku jer me sram i sise letaju vamo tamo i nerijetko ispadnu iz grudnjaka (bez obzira na to sto je to sportski grudnjak), gadno je vidjet na cesti ili na plaži nekog starkelju kako ti nemože ne zamijetiti sise pa bulji onako ´´neprimjetno´´ , treba nać pravi grudnjak i badić (badić je teško naći jer ako se ta veličina i nađe najčešće je to neki bapski model, a u bikiniju sise vise), a najgore od svega je to što kad ću bit baba bome će se imat šta objesit (bit će doslovno pupak među sisama)... Jel ovo uopće imalo svrhe pisat, oće itko to pročitat? Neznam, ali nisam mogla ne komentirat one genijalne komentare tipa: Imam 12 godina, sve moje frendice imaju troduplo veće sise od mene mene nijedan dečko neće... -Dajte cure najte,,, Dečkima je ionako lijepo vidjet sise ali to stvarno al stvarno njima nije presudno!
  43. avatar
    brunica
    23.06.2013. 14:31
    gdje ima kupit pavlovicevu mast?
  44. avatar
    kika
    23.06.2013. 14:33
    znam vam super sastojak, jedite puno MAJONEZE
  45. avatar
    dana
    29.06.2013. 22:43
    curee ja imam 16 godina a nosim br 75 A male su mi grudi a moje drugarice nose 80-90. a imam 53 kg i sta sad znam da sam mrsava a genetika utice na grudi pa me evo ziva ne histerisem a vi sto imate 12 godina kukate ja tad nisam imala apsolutno nista ravna pa evo me ziva :) opusteno djevojke
  46. avatar
    1611
    09.07.2013. 22:22
    Imam 14 godina i nemam uopce sise, a najgore mi je po ljeti kad idem kupovat badic i nemrem vise uopce nac neki koji mi je dobar :(
  47. avatar
    maka
    17.07.2013. 10:30
    a da pokusate sa margarinom rastimo, cula sam da deluje ...
  48. avatar
    JosipaJopa
    05.08.2013. 18:31
    imam 16 godina, imam dosta velike grudi ali jako male bradavice kao da ih i nemam kako da ih povećam ?
    imam još jedan problem koji nije vezan uz ovu temu ali nadam se da čete mi pomoć još nisam dobila prvu mengu jeli to normalno...spavala sam s jednim dečkom nisam ju imala i još uvijek nakon toga nisam dobila prvu mengu :S
  49. avatar
    Tina
    10.08.2013. 00:33
    vi ste u banani,jao vama...
  50. avatar
    Lora
    04.09.2013. 19:34
    Cure imam 13 godina i sise u mi ono male sam se špičase ispod majce koda da sam olovke stavila,i kaj da ja radim,Bože pomozi al nebi se trebale opterecivati sa tim pustite zivot da ide.I da probajte al nemojte se opterecivati s tim.Ako zelute da imate sise ono velike kupite push up grudnjak i on ce vam povecati i bit ce ljepo oblikovane.
  51. avatar
    Emma
    14.11.2013. 23:05
    Ja imam 14 i nemam ni s od sisa, naravno svi me zajebavaju no ne smeta mi, bar nemam 4547 kila pa zato imam sise nego imam lijep ravan trbuh i mrsava sam. A i sve ce to doci na svoje, bar mi nezadovoljne necemo imat kasnije sise do pupka, tako da cure nemojte se muciti. Cak i ja nekad kazem koju salu na svoj racun u vezi sisa. Ali bar se ne opterecujem s svime, ne kupujem neke push up-ove koji ce me jebat cjeli dan, nego kupim nesto sto mi je udobno i taman bez ikakvih jastucica i picke materine. A i sta ce nam neke ogromne sise? Da nas decki gledaju samo zbog toga? Pa mislim da je bolje pokazat onu unutarnju ljepotu nego vanjsku a pogotovo sise i dupe. Dakle uzivajtee. I ako vas tjesi mojoj sestri su sise pocele rast tek sa 16-17 pa sad ima taman:-)<3<3<3
  52. avatar
    mica
    18.11.2013. 22:30
    Ja imam 14 god male au mi sise neznam sto da poduzmem hitno trebam savijet
    Dali da spavam u grudnjaku ili ne dali to itjece na rast grudi???
  53. avatar
    mica
    18.11.2013. 22:43
    MOLIM VAS DAJTE MI SAVJETE STO DA NAJVISE JEDEM KOLIKO DNEVNO ? STO NAJVISE DJELUJE? DALI DA SPAVAM U GRUDNJAKU ? STO NIKAKO NESMIJEM JESTI ? STO DA TRENIRAM? OCAJNAAAAAA SAM MOOOOOOLIM VAASSSSSSSSSS :(((((((((((((((((((((((((( MOLIM VAAAAASSSSSSSS :((((( NEKA MI NETKO ODGOVORI MOLIMM VAS :((((((((((
  54. avatar
    Mara
    26.11.2013. 15:52
    Mislim da ovov nije pametno što pišete jer mi tek rastemo i razvijemo se i trebamo sve jesti i sama imam 13 godina i naravno nemam sise a šta ja tu mogu. Taka si kakva si i pomiri se s tim. Nemoj čitat ova sranja jer ne pomažu, pogotovo ako si mršava kao ja i ne prima ti se ništa. Jela sam kikiriki smoki mazala grudi pavlivićevom masti, germom ne pomaže.Lijepo je što se brinete za vaš izgled, ali nemojte se živcirat jer vam i to utječe na rast grudi. Lijep pozdrav. :D
  55. avatar
    kacaa
    28.11.2013. 02:11
    imam 16 god i zadovoljna sam izgledom grudi..probajte da mazete margarina na grudi i radite trbusnjake,sklekove,cucnjeve verujte pomaze molim vas probajte ovo svi bicete zadovoljni..pozdrav curicee...:**
  56. avatar
    dzenja
    12.12.2013. 22:16
    Sve u svoje vrijeme curku moje ne brinite...
  57. avatar
    Tijana
    20.12.2013. 15:11
    Ja imam 13 godina,izgleda da su mi grudi tek pocele da rastu,a moje drugarice vec imaju duplo vece nego ja. A i drugovi su me vec poceli zezati zbog malih grudi...! Moze pomoc? :-(
  58. avatar
    Aleksandra
    22.12.2013. 11:13
    IMAM 25 GODINA TEK SU MI POCERE GRUDI DA RASTU .... :(
  59. avatar
    vana
    06.01.2014. 23:12
    alo imam14 godina, a sise sam imala nesto, sad mi je pola nestalo, sta da radim da se vrate :/
  60. avatar
    DinČy
    19.01.2014. 14:04
    imam 15 godina uskoro 16 nemam grudi -.- visoka sam 172 i imam 58 kg, ne mogu se udebljat jer se jednostavno nista ne nakuplja, zeljela bih imati vece grudii jer ja idem u srednju i kad prođem hodnikom tak mi je neugodno jer nemam nista a svi imaju bar nest, nosila sam siroku odjecu ali to je jos gore, i jos kad cure pocnu pricat o tom ja se sam odmaknem jer znam da pricaju samo u inat meni, treba mi hitnaa pomoc
  61. avatar
    mmmiiimmiiicaaa
    30.01.2014. 00:09
    curke ne opterecujte se sa tim :D naravno nisam ni jazadovoljna svojim grudima,a 18 mi je godina.Ma ravna sam kao daska :/ Stvarno akocte neko voli voli te takvu kakva jesi!!!! Niko nije savrsen,svakom po nesto fai :) Glavu gore i bice sve okeee !!!!! :*
  62. avatar
    mala
    02.03.2014. 08:34
    Zdravo svima,za mesec dana punim 16godina imam menstruaciju vec godinu dana i male grudi. Moje sestre u ovimgodinama vec imale velike grudi,da li to znaci da cu imati i ja ?Ljudi pomagajte i da cula sam da od belog mesa rastu grudi. ;-)
  63. avatar
    sevena
    05.03.2014. 14:40
    Imam 28 godina i imam problem mali grudi hocu rec bila sam zadovoljna dok nisam rodila dojila i smrsavila tad cu mi se osusile pomozite stada radim
  64. avatar
    nia
    09.03.2014. 17:35
    ja imam 13 i pol godina i nemam s od sisa i sve me cure gledaju ko cudakinju (one imaju ogromne sise) i smiju mi se... visoka sam i mrsava ali imam menstruaciju vec 5 mjeseci a od grudi nista
  65. avatar
    dorotea
    10.03.2014. 08:54
    cure ja imam 12 g imam 39 kg idem u 6. raz imam isti problem ko i vi ali meni to nebi bio problem da se ne zamaram okolinom jer sve moje frendice imaju velike grudi dok sam ja kao presana i mislim da rast grudi nema nikakve veze ni s hranom ni s genetikom vec s hormonima a njima pomaze genetika i hrana voljela bih imati normalne grudi i da se ne moram time zamarati .
    moja mama kaže da je ona tek u 3. srednje počelase rasti u djevojku nakon 1. poljubca jer su tako njoj proradili hormoni.
    ja cu probati s tom hranom.
    I DA DJEVOJKA SA 28 GOD. MOJA JE MAMA ISTO DOJILA SAD NEDAVNO JE RODILA I IMALA JE ISTI PROBLEM ALI JE PRESLA NA DOMACU HRANU I MAZALA JE S PAVLOVIĆEVOM MAŠĆU I BILO JAJ JE BOLJE.
    SASAMO MOLIM BEZ DIJETA.
  66. avatar
    dorotea
    10.03.2014. 09:02
    usput pavlovićevu mast imate u svakoj ljekarni
  67. avatar
    Esannnaaa
    16.03.2014. 09:39
    kako rastu grudii sta treba da se jede da bi raslee hrana ili vecc sta?
  68. avatar
    maja
    24.03.2014. 11:15
    imam 20 godina visoka sam 170 a teska 69 a grudi su mi skroooozmale vojela bih da ih povecam ali nemam nikakvo rjesenje molim vas ako imate ikakvo da kazete
  69. avatar
    helens ramic
    14.06.2014. 14:58
    ovo se sve dogada zato so mi je tetka seka aleksic pomozite please
  70. avatar
    Jovana
    15.07.2014. 19:51
    Devojke citam komentare i , takodje se osecam kao i vi!!!!! Imam 11i po a grudi sumi male! Situacija se promenila , od kada sam pocela da koristim kreme, sojine pahuljice jabuke smokije kikiriki i da radim sklekove sve se promenili. Treniram odbojku i jako puno vezbam na treninzima, ali se nista nije desavalo.Kada sam pocela da jedem ovu hranu i da vodim pazljiviju negu o grudima uz to vezbalje moje grudi su porasle i nekako izgledaju malo vece a ovo sve rsdim vec 1 ceo mesec. Pokusajte je vam moze samo pomoci tako da nemate sta da izgubite!!!

    PUNO POZDRAVA I POSLUSAJTE MOJ SAVET, PA CETE VIDETI PROMEN, JA JESAM SIGURNO CETE I VI !!! <3
  71. avatar
    Jovana
    15.07.2014. 19:59
    SRECNO DEVOJKE ! <3
  72. avatar
    Jovana
    19.07.2014. 20:14
    da li je neko probao imali pomoci
  73. avatar
    Milica
    09.08.2014. 15:26
    Imam 13 godina. Veoma sam mrsava. Sada cu 8. razred a grudi su mi kao bebi. Svj u mojoj okolini mi se podsmevaju. Zovu me anoreksičarkom. No,to mi nije jedini problem. Noge su mi mnogo mrsave,sramota me farmerice da obucem. Ispor farmerica nosim pidzamu. Zamislite kako mi je leti :(.
    Moze neki savet za oboje? Molim vas hitno. :(
  74. avatar
    NINA
    12.08.2014. 00:08
    imam 14 godina, skoro ravna :( sve cure imaju nesto a ja ne i rugaju mi se te zbijaju sale na racun mojih grudi :( ne znam sto da radim moja majka i sestre su u mojim godinama imale solidne dvojke-trojke...
  75. avatar
    Ena
    23.09.2014. 17:06
    hej cure:) imam 12 godina i male sise.. cure iz razreda su mi se pocele rugati zbog toga :( moze pomoc? <3 :/
  76. avatar
    Ajla
    25.09.2014. 15:57
    Bok svima.Ja imam 12 godina i jos nisam dobila menstruaciju i imam male sise.Imam 41 kg i visoka sam 159 cm.Jaaako sam mrsava.Nezz sta da radim help!!!!!!!
  77. avatar
    Anli ' 97
    06.12.2014. 19:10
    Grudi rastu swe do 20 i neke godine.Imate jos desetak godina...ne bojte se.poz.:))))))
  78. avatar
    matea
    09.01.2015. 13:28
    Imam 14 god i nije bas da sam ravna ko daska al imam jako male grudi kao da ih nemam ....zanima me da li sva ta hrana i vjezbanje pomaze jer sve cure oko mene imaju velike grudi samo ja ne :((

    POMOOC !!!:(((
  79. avatar
    Fabiana
    10.01.2015. 04:08
    Pomoc kako da mi narastu grudi imam 15 god i nosim br.1
  80. avatar
    Fabiana
    10.01.2015. 04:09
    Nosim br.1 a imam 15 god pomoc
  81. avatar
    Ani
    13.01.2015. 22:26
    Ne vjerujem da ce vam prehrana bas tu pomoc, al treba se zdravo hranit i jest raznoliko😊    Sve vam je to genetika😊  82. avatar
    nikolina
    24.01.2015. 17:04
    imam jako male sise zeljela bih da imam velike ali neznam sta treba da ucinem da li ima ko da zna sta je dobro da se grudi povecaju
  83. avatar
    Lana
    18.02.2015. 12:41
    Jooj djevojke evo dat cu vam prijateljski savjet. Imam 17 godina i abnormalno veliku guzicu i apsolutno nikada nisam bila u sretnoj vezi ili u vezi s nekim ko me voli već su svi bili samnom zbog tog, dok moja prijateljica nema nit guzu nit sise a ima dečka koji ju voli i u vezi su godinama i puno je sretnija od mene, tako da molim vas.
  84. avatar
    Nataliaa
    24.02.2015. 18:45
    Drage cure,imam 13 g. i sve devojke kod mene u razredu nose grudnjak dok ja i jos jedna noismo topice.Ima li resenja?Sem sojinih proizvoda...
  85. avatar
    ....
    11.03.2015. 18:00
    Bok ja imam 12 godina no kada sam imala 11 godina bila sam ravna ko daska a sada kada imam 12 dosta su mi narasle jako su osjetljive no ja sam isprobala vaš recept i dobila sam 3 kile više sretnija sam i stalno ga koristim puno vam hvala nemorate se brinuti narast ču vam bez brige koristim grudnjak ali ne sa spužvicam, pratim vašu stranicu.
  86. avatar
    Milena
    11.04.2015. 00:16
    Meni je super pomoglo laneno sjeme za neke druge stvari, cicke su kakve su i bile, evo možda nekom još pomogne http://dijetamesecevemene.com/zdravi-recepti/laneno-seme-sa-jogurtom-kao-lek/
  87. avatar
    jedna curica
    18.04.2015. 10:49
    Help molim vas, imam 12 godina i imam vec kojih mjesec dana neke kvrzice u bradavicama, kad ce mi narast grudi, ove iz mog razreda vec misle nosit grudnjake a ja jos ne nosim ni topic, inace sam mrsava…
  88. avatar
    Seka
    25.04.2015. 17:45
    joj curke ja imam 16 godina pa sam ravna ko daska nemre se tu nisa
    pomoc nadite si decka koji ne gledat izgled nego gleda kakvi ste u dusi :)
  89. avatar
    babaroguzl
    06.06.2015. 17:29
    ljudi imam 9 godina a imam grudi skoro veče od moje mame molim vas pomozite!!!
  90. avatar
    parazit
    08.06.2015. 14:45
    babaroguzl odgovor: znam kako ti je, meni se to događa još od 7 godine!
    u školi još od 1. razreda. nema dečka koji kad bi prošao kraj mene nebi se zagledao u moje grudi ili rekao nešto kao: auuugaaa waaagaaa waaagaaa waaagaaa!! a neki bi se usudli doći do mene i u mala kolko si sexyyy!!! po njihovim očima znam da se hoće sexati sa mnom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  91. avatar
    parazit-lover
    08.06.2015. 14:49
    parazit ja te poznajem, to sam ja lovro hoće doć do mene danas pa da se... ma znaš već
  92. avatar
    horni-hater
    09.06.2015. 14:38
    cure otiđite ovamo(ova stranica gore) taj će vas film napalit i hormoni će počet
  93. avatar
    horni-hater
    09.06.2015. 14:41
    sorry cure nešt sam zaribala al evo sad ću pravi film https://www.youtube.com/watch?v=3Vu_A7i1I6U otiđite na taj film i hormoni će počet like-ajte ga ako može :)
  94. avatar
    Jelena
    08.07.2015. 16:42
    Imam 12 godina. Sve cure iz mog razreda imaj grudi dok ja ne. Ne znam kako da mi narastu. Svi mi se smiju. Sto da radim?! Molim vas pomozite
  95. avatar
    Martina
    10.07.2015. 13:42
    Ljudi imam 14 godina...visoka sam 173 i imam 54 kilograma...dobila sma menstruaciju u 8 razredu al sise nikako da počnu rasti :( kada vidim moje vršnjakinje sve imaju sise a ja ravna ko daska :( molim vas pomozite mii :(
  96. avatar
    Jeja
    22.07.2015. 15:30
    Ima li tko ikakav savjet??!! Hello?!
  97. avatar
    Taricaa
    08.08.2015. 21:16
    Ejj bok cure ja imam 13 god sad cu u sedmi razz nisam jos mengu dobila pa mislim da ce mi sise narast kad dobijem jer sad sam ravna ko daska visoka sam oko 166 imam samo 46 kg!!! Nez kako da se udebljam a kazu mi da kad se udebljam da ce mi sise lakse narast help jel fkt pomazu bademi kikiriki i to sta pise?? Pusa <3
  98. avatar
    Taricaa
    08.08.2015. 21:22
    Caoo cure vi ste jos mlade nemojte se brinut doci se sise s godinama ja imam 19 a nosim jedinice jedva velika mi jedinica nemojte se vi nista brinutii
  99. avatar
    Taricaa
    08.08.2015. 21:23
    Gle mi se isto zovemo haaha <3
  100. avatar
    Jenny
    25.08.2015. 17:07
    E ovako curice...
    Imam 17 godina i nosim korpicu D.
    Nikada nisam vodila brigu o grudima, sve vam je do genetike.
    Jedite smoki, i hranu koja je puna estrogena.
    Kada ste mrsave i grudi su vam male, ali nije sve u grudima, imajte samopouzdanje.
    Inace, visoka sam 177cm i imam 60kg...
    Bavite se sportom, imajte zdrav nacin zivota, i ni slucajno ne jedite u kasne sate.
    Uostalom ima vremena, jos ste mlade.
    Pozz :D
  101. avatar
    Edi
    31.08.2015. 18:16
    Cao cure oce koja sex
  102. avatar
    ivana
    01.09.2015. 21:32
    drage moje cure evo da vam kažem nešto. ja imam 18 godina i imam isti problem kao i vi, dakle male grudi. nikad nisam imala problema sa dečkima ko ni moje frendice koje su iste građe kao i ja bez brige okreću se oni za svim curama a ne samo za onima prirodno nadarenog poprsja, u početku je fora bit zaljubljen i bit sa nekim u vezi ili kad se momci okreću za vama ili vas pak opsjedaju sa svih strana ali vjerujte mi s vremenom vam dosade sve te igrice. čemu onda bediranje oko toga? razumijem da zbog malih sisa nemate puno samopouzdanja al nedajte da vas to obeshrabri. istina je da će se dečki sto puta rađe okrenut za curama većeg poprsja al kakva korist od toga? razmislite malo ako i završite u vezi sa takvim dečkom on će vas imat samo kako bi se sa vama hvalio pred društvom ili ćete mu služit samo ko lutka za napumpavanje + premlade ste za dečke ono što Nazivate ljubavlju to je samo zaljubljenost i prolazno ludilo, sta mislite da ćete biti zauvijek sa nekim dečkom i da ćete se udat za njega? ne budite smješne uživajte u djetinjstvu dok možete, doć će vrijeme za ganjanje momka i sve te pizdarije. ako se već toliko bedirate oko malih grudi onda se poslužite sa trikovima majice u raznim bojama sa dekolteom v izraza i puš ap grudnjacima ili nečim sličnim tome.. i da SAD na kraju da se ne obezhrabrite ja sam također mršavica nisam ni nešto pretjerano visoka cca 168cm i imam 52kg al budimo realni sve ste lijepe i divne na svoj način i ne znam zašto se toliko živcirate oko toga, postoji toliko drugih načina kako da osvojite momke a ne samo sisama. savjetovala bi vam da se malo našminkate ali ste premlade s toga preporučujem da ipak pokušate osvojit svoju simpatiju karakterom bolje garancije za ljubav od te nema jer ljepota je prolazna a karakter ostaje zauvijek! sve će doć na svoje i s vremenom će i sise narasti a ako ipak ostanu male gledajte to s vedrije strane kad budete stare bar vam se neće obijest do koljena HAHAHAHA ;')
    s toga glavu gore curke :)
  103. avatar
    Taricaa
    03.09.2015. 09:45
    Hahaha istina
  104. avatar
    Problematicna
    06.09.2015. 09:35
    I ja imam isti problem kao vecina vas. Imam 12 god i sada cu 7. Razred. I jako male grudi. Neke od mojih prijateljica vec nose grudnjake, a ja jos ni topic nisam pocela nositi. Meni nije zbog decki vec kako cu se u svlacionici presvuc? Ako je to do genetike moja mama ima jako velike grudi kao i sestra i nana. Kazu mi da sam na mamu..... Molim vas pomozite mi sta da radim sta da jedem. Treniram odbojku vec 2 godine i nistaaa! Poprilicno sam mrsava.
  105. avatar
    Znaci boze
    16.09.2015. 10:12
    Imam i ja 11, i po godina pa imam ih malo jedem indijske orascice jer su ukusni a nisam znala da povecavaju znaci vama sve se svodi o sisama sise sise i sise tobejarabi kakve god da budu to je od allaha.dz.s.
  106. avatar
    Lili
    26.09.2015. 18:35
    Jaooo jaooo, ovako... Imam 13 godina, 7.razred i male grudi, samo vam mogu jednu stvar reci. Decke ne zanimaju samo grudi, a ako ih zanimaju znaci da su malo puno retardirani...mislim jel je normalno da se ljudi sude samo po izgledu, ja sam dosta visoka za svoje godine 168 cm i samo 50 kg mrsava sam i vjv zato nemam sise ali 100% znam da me decki dozivljavaju kao lijepu curu jer kao i sve druge cure u mom razredu bas nemaju sise a decke to nije briga mene je u zadnje vrijeme troje njih pitalo za vezu, znaci nije sve u sisama, ako vam je to bas neki veliki problem i padate u depru zbog toga onda vam preporucam jedite indijske orascice preefini su i bademe navodno oni povecavaju sise, ili mozda pokusajte biti posebne na neki drugi nacin ako ste mrsave kao ja istaknite svoju vitku liniju i kazem vam:decki ce poludit iako imate male sisee,pozdrav svima i nadam se da ce vam moj savjet pomoc pusaa
  107. avatar
    sanela
    15.10.2015. 19:15
    Imam 18g i jos su mi male zelim da mi pomognete
  108. avatar
    Jana
    21.10.2015. 17:51
    Bokk curke iman male grudi i 13 g molinnn vas helppppp
  109. avatar
    Jana
    21.10.2015. 17:53
    Sanela probaj jesti zobene pahuljice čula san da pomazu i ja san počela isti i makoc su se povećale
  110. avatar
    Jana
    21.10.2015. 17:57
    Curkee citan vaše komentare i primirila san da VI uopće ne pomazete jadna drugoj neg svaka piše svoje priče :( znan da vas ovdi ima puno sa nakon grudima al sta ćeš takav je život tila bi i ja veće a ne bit ravna ka daska
  111. avatar
    Jana
    21.10.2015. 18:00
    Molin vas ako je itko pročita moj komentar neka pomogneeee
    Iman 13g debela san 51kg ii visoka 67 cm
    Helpppppppppppppp
    P.S još neman mengu
  112. avatar
    Klara
    21.10.2015. 18:19
    Jana nema ti pomoći nažalost :( jer i ja iman 13 g ii doslovno sam rava ko daska sveeee sam isprobala i opet ništa takodjer neamam mengu , molin vas da napišete sta doista POMAZE a ne neke izmišljotine jer nama svima treba istina pa zato pomoccc
  113. avatar
    Problematicna
    30.10.2015. 18:08
    Cure probajte jesti bademe uistinu pomazu. Bademi i kikiriki. Ja sam to jela 5-10 dana i malo ali skroz malo su narasle ali malo po malo. Da vas pitam grudi me mnogo bole sta to znaci? Da li ce to proci i da li se to ikada vam desavala da vas bole? Molim vas kada vidite da odgovorite
    HITNOO!!!!
  114. avatar
    Nina
    31.10.2015. 17:36
    To je i meni bilo svaki put kad dotaknem boli
    Većina ljudi kaže da je to od rasta grudi al nezz
    Kikiriki i bademi stvarno pomažu ??

  115. avatar
    Ida
    31.10.2015. 19:53
    Hejj curke imam male grudi takodjer :(
    Trsbam jedan savjet. Imam par grjdnjaka za cjre od 12g al nezz dal da ih nosim.opseg grudi mi je 175cm
    Plizzzz recite da il ne :)
  116. avatar
    Problematicna
    01.11.2015. 09:57
    Nina! Mene su pocele boljeti od kako sam jela kikiriki i bademe i ako je onda to do rasta onda pomazu jer cim dotaknem boli! Dodje mi da vristim!!!
  117. avatar
    Nina
    01.11.2015. 15:00
    Ja mislim da pomaže i da te boli jer je to do rasta,imam stariju sestru nju su sa 11g počele bolit ,i kada su ju počele bolit primijetila sam da su joj se dosta povećale. Grudi će te boliti tijekom par godina ,dok su još u početnom razvoju,a kasnije sve manje i manje.
  118. avatar
    Grudnjaci za djevojcice
    01.11.2015. 18:10
    Poštovane djevojčice,ja radim u trgovini grudnjaka za djevojčice od 10-15 god .Izmjerite si opseg grudi i napišite koji je ,čim prije budem mogla vidjeti napisati ću vam da li trebate nositi grudnjak ili topic,i koje veličine.
  119. avatar
    Grudnjaci za djevojcice
    01.11.2015. 18:11
    Poštovane djevojčice,ja radim u trgovini grudnjaka za djevojčice od 10-15 god .Izmjerite si opseg grudi i napišite koji je ,čim prije budem mogla vidjeti napisati ću vam da li trebate nositi grudnjak ili topic,i koje veličine.
  120. avatar
    Grudnjaci za djevojcice
    01.11.2015. 18:11
    Poštovane djevojčice,ja radim u trgovini grudnjaka za djevojčice od 10-15 god .Izmjerite si opseg grudi i napišite koji je ,čim prije budem mogla vidjeti napisati ću vam da li trebate nositi grudnjak ili topic,i koje veličine.
  121. avatar
    Grudnjaci za djevojcice
    01.11.2015. 18:11
    Poštovane djevojčice,ja radim u trgovini grudnjaka za djevojčice od 10-15 god .Izmjerite si opseg grudi i napišite koji je ,čim prije budem mogla vidjeti napisati ću vam da li trebate nositi grudnjak ili topic,i koje veličine.
  122. avatar
    Emicaa
    01.11.2015. 19:11
    75cm
  123. avatar
    Emicaa
    01.11.2015. 19:12
    75cm
  124. avatar
    Emicaa
    01.11.2015. 19:12
    75cm
  125. avatar
    Grudnjaci za djevojcice
    02.11.2015. 13:55
    Poštovana Emicaa ja bih ti preporučila grudnjak a.
  126. avatar
    Problematicna
    02.11.2015. 17:14
    Kako mogu izmjerit opseg grudi?
  127. avatar
    Grudnjaci za djevojcice
    03.11.2015. 20:05
    Sa platnenim metrom.Trebaš ga omotati oko grudi preko vrhova bradavica. Ako nemaš platneni metar posluži se običnom špagom. Prisloni špagu uz obični metar i očitaj broj .
  128. avatar
    Problematicna
    04.11.2015. 05:52
    Da li i leđa mjerim ili samo prednji dio da pokrijem vrh bradavice? Da li do ramena ili preko cijeli ledja i da li mjerim vodoravno ili do pupka ili do ramena?
  129. avatar
    Grudnjaci za djevojcice
    04.11.2015. 13:18
    Preko leđa i vrhova bradavica. Samo trebaš omotati. Na isti način oblačenja grudnjaka.
  130. avatar
    Problematicna
    04.11.2015. 20:23
    72 cm. Ni za top
  131. avatar
    Problematicna
    04.11.2015. 20:28
    Pardon!! 70 cm
  132. avatar
    Grudnjaci za djevojcice
    04.11.2015. 21:30
    Ovisi koliko imaš godina.Ako imaš 11,12,13 onda pricekaj još malo dok ti narastu barem do 75cm a do tada ostani na topiću.
  133. avatar
    Problematicna
    05.11.2015. 13:25
    Imam 12, ali ja mislim ni da mi topic ne treba?
  134. avatar
    Grudnjaci za djevojcice
    05.11.2015. 14:20
    Ipak nosi topic
  135. avatar
    Grudnjaci za djevojcice
    05.11.2015. 14:26
    Nema veze kolike su ti , ubrzo ce se sigurno povecati. Bitno je da ti barem prekrije bradavice.

  136. avatar
    Grudnjaci za djevojcice
    05.11.2015. 14:31
    Kolike grudi imaju cure iz tvog razreda?
  137. avatar
    Problematicna
    05.11.2015. 19:09
    Imaju dosta velike. Sve nose topice samo ja ne, jer mislim da nema potrebe!
  138. avatar
    Grudnjaci za djevojcice
    05.11.2015. 19:44
    Ako misliš da nema potrebe onda nemoj nositi,a ako želiš onda ga nosi. U skoro svakoj trgovini imaš topice sa spuzvicama,možeš njih probati . Ne povećavaju grudi puno nisu to sada neki push-up grudnjaci,nego skoro običan topić.
  139. avatar
    Problematicna
    05.11.2015. 20:47
    Da, ali ne znam kako da mami kazem da zelim da ga nosim. Ona cei reci da mi mozda jos ne treba.
  140. avatar
    Grudnjaci za djevojcice
    05.11.2015. 23:16
    Kada bude bila dobre volje,dodes do nje i kažeš joj da sve cure iz tvog razreda imaju veće grudi nego ti ,da je to samo topić sa tankim spuzvicama koje će sakriti bradavice od nadziranja kroz majicu.
  141. avatar
    Kristina
    07.11.2015. 13:25
    Moj opseg grudi je 74cm idem sesti razz. Želim veće i neznam dal sa nosim Tomić ili neki grudnjak. Plizzzz helppppp.
  142. avatar
    Kristina
    07.11.2015. 13:26
    Pardon topić , ne Tomić hahhah
  143. avatar
    Grudnjaci za djevojcice
    07.11.2015. 15:58
    Kristina probaj oba dvoje i nosi ono u čemu se osjećaš najudobnije.
  144. avatar
    Ena
    14.11.2015. 14:53
    Bok curkee!Imam 12god i jakoooo male grudi. Sve cure u mom razredu već imaju dosta velike ,jedino ja ne. Ako zmate neku hranu koja pomaže il bilo sta pliz helppppppp
  145. avatar
    slatkica
    21.11.2015. 16:29
    bok, curke imam 9 godina (znam da sam mala :P ) naravno cure u mojem razu imaju male ( kako da to kažem?... ) sisice a ja imam velike sise

    znam da je ovo stranica za povećanje grudi ali zanimalo me dali postoji nekakav protuotrov za smanjenje grudi

    mislim da ne postoji ali vrjedi pitati

    molim vas ako pronađete na internetu javi te mi

    UNAPRJED HVALA!!
  146. avatar
    Nikolina
    23.11.2015. 15:25
    Imam velike grudi ali male bradavice imam 10 godina visoka sam 1.52 teska sam 32kg
  147. avatar
    Problematicna
    25.11.2015. 20:47
    Zna liikoodgovor na moje pitanje?
    Mene odavno boli jedna cica, a druga ne. E sada kad pogledam malo mi je ta jedna sto me boli vece, kako sa kazem.... veca joj bradavica, a kod ove druge ista. Kod ove druge kada ju dirnem tvrdja je od one druge!
    E sada ja ne znam sta je to, molim vass pomozite mi! Zasto mi je ovo ovako?
  148. avatar
    Problematicna
    25.11.2015. 20:48
    Tj. Kod ove sto me boli kada ju dirnem je tvrdja
  149. avatar
    Ira
    29.11.2015. 20:55
    Bok curke !! Imam 12 i pol god. i jaaako male grudi,visoka sam 163 cm i imam 46 kg. Kako do većih grudi?? Sta da radim,sta da jedem? Pliz pomozite!!!!
  150. avatar
    Lejla
    06.12.2015. 19:13
    Citam ove komentare i prosto ne vjerujem.Daj djeco smirite malo,imate tek 12,13 godina i vi bi ste sise kao Kim Kardashian dajte stvarno.JA imam 16 i imam relativno normala grudi tako da sve ce doci na svoje ne brinite se
  151. avatar
    Problematicna
    08.12.2015. 21:49
    Da, znam, ali meni nije bas do toga. Meni iskljucivo zanima zasto me bole grudi, konkretno boli me samo jedna sisa i kada ju dodatknem tu koja me boli tvrđa je od one druge. I bilo sta da uradim oslonim se na nju i onda me mnogo boli.
    Da li neko zna zasto je ovo ovako?
  152. avatar
    Ana
    19.12.2015. 17:09
    Bok curke,znam da ovo nije vezano uz grudi al nema veze,. Znači imam 12god i čekam svoju drugu mjescnicu ,umjesto krvarenja već dva dana imam tamno smedi iscjedak. Što to znači,dali bi se trebala obratiti liječniku? Unaprijed hvala!
  153. avatar
    ^-^
    22.12.2015. 18:43
    Omg? Ja imam malo sisa a imam 13 godina to mi ne smeta narasti ce. Hahah moja drugarica iz razreda nema nista i neki je zafrkavaju zbog toga. Meni je to stvarno glupo . Mozda nrki imaju problema sa rastom ili razvojem. Pozzz ^-^
  154. avatar
    M
    31.12.2015. 16:10
    Curke moje ja vam imam 13 god i visoka sam 170 cm i imam jedva 45 kg. Mrsava sam vec nosim kosaricu A i morat cu proci na kosaricu B zacas. Iskreno nemora vam bit to kakve vam ima mama,teta il sestra grudi ima..npr. moja sestra zavrsila srednju i ima iste grudi ko i ja a ja sam 7 razred. Kao rekoh nema veze s genetikom..al probajte kvasac malo probat to mi je frendica rekla da njoj pali i probajte kupit grudnjak koj vam ima ka spuzvice i od tog vam grudi rastu ( ne push up nego sa spuzvicama obicnim ). Al van ne upali jesnostavno imate male grudi :D pozz
  155. avatar
    ana
    13.01.2016. 11:41
    Znate li koliko ste jadne gledate grudi ja se slažem sa škorpion.Čime se one bave jada božijeg.JADNICE.
  156. avatar
    ana
    13.01.2016. 11:44
    Znate li koliko ste jadne. Gledate grudi ja se potpuno slažem sa škorpion .Čime se one bave jada božijeg.JADNICE.
  157. avatar
    ana
    13.01.2016. 12:17
    bolesnice
  158. avatar
    picka
    15.01.2016. 01:14
    Kurac moj rastu od navedenih biljaka, jela sam ja na palete ove iste pa nista, ne nadajste se dzabe ovome, ako vam je zapisano da budu velke bice ako nije nista od ovoga il si ugradite silikone
  159. avatar
    problematicna
    30.01.2016. 15:03
    Ok sve to!
    Zaista se ne bi trebali baviti tim stvarima pogotovo djeca od 9 godina. Msm...
    Ja imam 13 godina i grudi nemam. Ali ok.
    Mene samo zanima zasto me jedna sisa boli i tvda je a druga ne boli i nije tvrda. Ova sto boli i sto je tvrda je veca i ima vecu bradavicu!
    Moze li mi neko reci sta je to?
    Ne razumijem, pa ako je ikom bilo nesto ovako ili ako mu je sada neka mi se javi molim vas.
    Ko znaaa?
  160. avatar
    Ana
    02.02.2016. 20:31
    Problematična nemaš razloga za brigu, još si u pubertetu i još se razvijas , kasnije će ti sve biti u redu ;)
  161. avatar
    problematicna
    02.02.2016. 21:01
    Ana a da li to znaci da mi grudi rastu ili je to do razvoja?
  162. avatar
    Ana
    03.02.2016. 21:07
    Oba dvoje, jer dok se razvijas razvijaju se i tvoje grudi, a sasvim je normalno da jedna bude veća od druge
  163. avatar
    problematicna
    06.02.2016. 10:44
    Ok hvala ti punoo :*
  164. avatar
    Opustena
    13.03.2016. 11:01
    Imam 13 godina,za nekoliko dana punim 14.Menstruaciju sam donila prije godinu i 9 mjeseci.
    Imam lijepu zadnjicu.Moje grudi nisu najvece,ali su "fine" i predlazem vam smoki i kikiriki...I moje prijateljice tvrde da od toga rastu grudi.
    Medjutim bez obzira na sve nemojte da sebi nabijate komplekse.Ja sam pomalo buckasta,nemam najvece grudi u razredu,ali sam svima najprivlacnija,to mi cak i nastavnice kazu(sve kroz osmijeh)
    Tajna u zavodljivosti i privlacnosti je u ponasanju,pogledu,ali naravnoi u figuri.Trebamo dali se brinemo za svoj izgled,ali ne u toj mjeri da sebi "nabijamo" komplekse.Ako vas neko stvarno zavoli onda nece obracati paznju iskljucivo na vas izgled.
  165. avatar
    Velikočelac :(
    15.03.2016. 22:25
    Bok svima budite sretne da imate lijepo lice jer ja nemogu..imam preveliko čelo i svi me u razredu zovu piramida :( sta da radim postoji li neka operacija ili nešto ... Jedostavno sam pretuzna i zbog toga plačem iz dana u dan..
  166. avatar
    poljubac
    13.05.2016. 01:17
    Hej cure imam 13
    i imam dečka imala sam male cice ali polije prvog poljupca narasle su nezz kako
  167. avatar
    Laurel
    24.05.2016. 15:41
    Hejj imam 13 godina i male grudi,sve cure u mom razredu nose grudnjake,a ja jos topić,sto da radim?
  168. avatar
    Jasmina
    31.05.2016. 16:19
    Imam 25 godina udana sam vec 7 godina kad sam se udala imala sam 47kg visoka sam 165 nemam velike grudi sad sam oslabila i imam 40kg grudi su mi kao u djevojcica uvjek placem i nije mi bas jednostavno kad vidim cure ili zene sa velikim grudima pozelim da i ja imam takve ali ne mogu..moj muz mi nista nekaze na moje grudi ali mene je sramota licno mene on kaze da me voli kakva jesam i da on nije taj tip koji gledaja na oblik tjela samo mu je pamet bitna..molim vas pomozite mi da li itko ima problem kao ja hvala lijepo
  169. avatar
    Jasmina
    31.05.2016. 16:19
    Imam 25 godina udana sam vec 7 godina kad sam se udala imala sam 47kg visoka sam 165 nemam velike grudi sad sam oslabila i imam 40kg grudi su mi kao u djevojcica uvjek placem i nije mi bas jednostavno kad vidim cure ili zene sa velikim grudima pozelim da i ja imam takve ali ne mogu..moj muz mi nista nekaze na moje grudi ali mene je sramota licno mene on kaze da me voli kakva jesam i da on nije taj tip koji gledaja na oblik tjela samo mu je pamet bitna..molim vas pomozite mi da li itko ima problem kao ja hvala lijepo
  170. avatar
    Imam ideju
    04.06.2016. 15:07
    Znaci ovako,bilo bi dobro da sve cure oko 11,12,13,14 godina budu aktivne svake dan pošto je sve anonimno. Postavljati će se pitanja o pubertetu,A najviše o grudima. Molim vas budite aktivne kako bi bilo što zanimljivije A uz to saznajte probleme koje vas muče o odrastanju i grudima
  171. avatar
    Marta
    17.06.2016. 07:46
    Jel stvarno pomaže to sa smokijem? Usput,još malo ću 13 godina sve cure u mom razredu imaju mjesečnicu,a ja nemam, jel znate šta ubrzava mjesečnicu.Znam da će me netko popljuvat ali ako znate jel mi možete pomoći?
  172. avatar
    Nutella❤️
    01.07.2016. 17:36
    Znaci ono ja ne znam kak ste vi tuzne s malim ja imam velke i ne znam kaj da radim da se smanje..
  173. avatar
    problematicna
    08.08.2016. 09:22
    Ejjj cure, nosite topice sa spuzvicama ili grudnjake sa spuzvucama, probala sam i vjerujte pomaze
  174. avatar
    Anastasija
    12.08.2016. 10:25
    I ja imam male grudi moze li mi neko reci molim vas kako da mi se povecaju plizzzzzzzzzzzz
  175. avatar
    Lara
    07.09.2016. 15:03
    Kako bi ste vi pitali nastavnicu za ulozak
  176. avatar
    Lara
    07.09.2016. 15:03
    Kako bi ste vi pitali nastavnicu za ulozak
  177. avatar
    Lara
    07.09.2016. 15:03
    Kako bi ste vi pitali nastavnicu za ulozak
  178. avatar
    Problematicna
    24.09.2016. 07:56
    Lara, pitaj normalno jer je i to normalno
    "Nastavnice, izvinite, da slucajno nemate ulozak?"
    Ali negdje gdje nema nikog ili joj sapni na uho
  179. avatar
    Lara
    28.09.2016. 00:21
    Problematična hvala ali ima ta jedna nastavnica koja je onako znate jako mlada pa kada bih nju trebala pitati nekako bi mi bilo čudno jer ona je inače onako kako lijepa zgodna mlada i sve to pa dečki nikada ne napuštaju razred pa ju nebi mogla pitat jer nikada ne bi bila sama a kad bih šapnula svi bi vjv već znali o čemu se radi
  180. avatar
    ravnicaa
    28.10.2016. 21:44
    Ja imam 12 mojih par frendica ima vec veliko poprsje a one mi se kad kada smiju radi toga a nikome bas negleda zbog sisa ja imam malle pocele su mi u 5 razredu rast a do sestog se nisu uopce pomakle .....ja sam teska 43 kg i visoka 163 cm moja baka ima velike grudi mama nema bas ona kaze da kad je mene rodila da sam ja pokvarila njene sise.....uglavnom ja nezznam sta da radim ...mene je sram....mene one bole kad ih dodirnem ..ali cula sam da pijete caj komorac ja cu probat...gledala sam po raznim stranicama ali nista..ja sam pocela vjezbat sat vermena svaki dan..jeli ima iko neku vjezbu? I da ja sam u njemackoj i to je jos veci problem od sisa...svi mi se smiju! Curke pomagajte,hvala unaprijed
  181. avatar
    Lara
    29.10.2016. 00:38
    Ravnicaa ne treba te biti sram,jer je ok biti jedna od "ravnih",ali ako baš želiš imati velike grudi utrpaj par čarapa ili nosi topić sa spuzvicama hahaha,jer nema nikakve magične hrane ili napitka od kojeg će ti narasti. Samo trebaš paziti da nisi premrsava jer se onda nemaju od čega razvijati,pozz
  182. avatar
    ravnicaa
    29.10.2016. 00:59
    Da ali kad dode ljeto
  183. avatar
    Lara
    31.10.2016. 11:15
    Također imaju kupaci kostimi sa spuzvicama
  184. avatar
    maja
    14.11.2016. 21:46
    ti pod imenom vana. zanima me jesu li ti narasle barem malo jer imam i ja isti slucaj 14 mi god.
  185. avatar
    maja
    14.11.2016. 21:46
    ti pod imenom vana. zanima me jesu li ti narasle barem malo jer imam i ja isti slucaj 14 mi god.
  186. avatar
    ♥♥
    05.01.2017. 17:53
    Ja imam 13 godina idem u 7. razred imam jako male grudi točnije ih i nemam jako me je bilo sram kada idem u školu jer pretežno svi u školi imaju velike grudi ja sam počela nositi topiće i potkošulje sa push-upom nije me sram iako me mnogi izazivaju ne brinem se zbog toga više moja mama ima jako velike grudi pa sam ja razmislila i došla na ideju pa i meni će narasti i doista više se ne brinem ima puno priča o tome kako smoki povećaje grudi no to su besmislice i laži ne brinite se od 20 godine grudi trebaju da budu velike a ako tad ne neće ni narasti jedino rješenje tada plastična operacija a vi uzrasta tipa 9 do 16 godina ništa se ne brinite nadam se da sam vam djelomično pomogla.♥
  187. avatar
    Neko tamoo
    13.01.2017. 21:19
    Ovako,imam 13 godina visoka sam 163cm i imam 42kg a ravna sam ko daska.Jako sam mršava.Kada su grudi počele da mi rastu nisam se radovala ali samo je odjednom prestao rast pa me zanima dali je to "normalno" ili ne.?Takođe da napomenem moja drugarica malo je viša od mene ali je mrsavija od mene dobila je prvu menstruaciju i grudi su joj malo veće,dali se bespotrebno brinem ili ne?
  188. avatar
    Ajme meni
    14.01.2017. 09:11
    Imam 14 godina i imam normalne grudi za svoju dob kao i ostale cure u razredu, ali nesto me jako zabrinjava, iz biologije smo ucili samopregled dojke i ja sam probala i osjecam bol kada si diram dojke pogotovo lijevu i mislim da osjecam par zadebljanja, i ovo ljeto bi mi navecer nastao svrbež i crvenilo sa strana mojih dojki. Jako se bojim da nemam mozda rak dojke ili nesto slicno, citala sam da ima djevojcica poput mene pa i mlađih i da se to događa u 0,1% populacije, i ja se stvarno bojim da sam jedna od njih. Pomozite molim vas, ako ima neko nesto slicno da znam da to najverojatnije nije nista, hvala!
  189. avatar
    Neko tamoo
    14.01.2017. 22:26
    Da li može neko da mi odgovori?
  190. avatar
    livi666
    21.01.2017. 01:11
    Evo vidim sve ste cure tu u samim komentarima...ovako najbolje rjesenje za rast sisa je kinesko mlijeko ja nezz kako ga oni pravu i to al na hrvatski mi ga zovemo kinesko mlijeko a na njihovom jeziku vrag zna kako...nabavite to mlijeko to je posebno mlijeko i sigurno ce vam pomoci jer meni je frendica to koristila i sad imaa pravee one dobree sise..eto to je to od mene msm moj savjet..hvala
  191. avatar
    livi666
    21.01.2017. 01:15
    Tko zeli neka se javi na moj profil na fb ako nesto nije jasno...ante livi livajic..hvala
  192. avatar
    Barbara
    09.09.2017. 16:30
    Ja imam 17 godina pa sam ravna ko daska,dok moja majka ima ogromne grudi.Placem dok vidim kako cure iz osnovne od 12,13 god imaju dekoltirane majice i ogromne grudi.Imam i decka pa me uopce sramota pred njim jer znam da nije zadovoljan.help!!
  193. avatar
    ja nemam sisa pa sta cemo sad
    08.12.2017. 08:01
    iman 18 godina i nemam sisa nikako i iman deckcka pre savrsenog i drage moje sise vam ne znace nista tako da daba sebi ispirete mozak citajuci ovo imas sta imas budi zahvalna i sa tim budi malo drugacija a ne ko svaka ista ogromno dupe ogromne sise napumpane usne itd itd....
  194. avatar
    Leposava
    02.02.2018. 14:54
    Ima jedna biljka koja se zove piskavica i kažu da potiče rast grudi https://www.lekovitebiljke.com/cajevi/seme-piskavice-caj-za-dojilje-i-rast-grudi treba probati
  195. avatar
    Mudrac
    22.07.2018. 20:43
    Bože pa šta vam je!? Oćete da vas siluje neko s tolkim sisetinama? JA IH NI NE ŽELIM IMATI!!!!!! JER ME OMETAJU DA NPR. SKAČEM TRČIM U STRAHU JER SE TRESU.
  196. avatar
    Mudrac
    22.07.2018. 20:45
    Usput neću ni dupe ni usne ni šminku jer ja sam jedno nevino dijete a to bi i vi trebale da znate. Pa budite slobodne i živite slobodno i zdravo☺
  197. avatar
    Mudrac
    22.07.2018. 20:46
    Ima'l nešto za suprotno od ove teme?
  198. avatar
    Jana
    08.09.2018. 15:44
    Zdravo svima ... Ja imam 13 godina i ja sam sada 8 razred. Sledece godine krecem u srednju skolu a imam jako male grudi , a drugarica koja je starija od mene ima vece grudi. Svi mi kazu da sam mrsavaa a mene to uzasno nervira . Da li mozete da mj date neki savet i da mi pomognete nekako plizzz , hitnoo jeeeeeeeeeee , inc.super stranica , svaka castttttttttt.
  199. avatar
    Jana
    08.09.2018. 15:46
    P.S. Pogresila sam imam drugaricu koja je mladja od mene a ima vece grudi , plizzz help , imam 52kg
  200. avatar
    dwd
    07.12.2018. 15:08
    best article
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh