Hrana koju većina ljudi ne voli
Možemo zaključiti da je većina ljudi prilično ograničena u pogledu hrane i samo će rijetki s guštom prihvatiti poziv na večeru na kojoj će glavni sastojci biti oni s našeg popisa.
Evo top liste najomraženije hrane:
Jetrica - gurmani ju hvale, ali ju mnogi ne mogu ni pomirisati, a kamo li pojesti. Jetra je zapravo zdrava jer sadrži proteine, vitamin A, željezo i cink, ali je jako važno da se priprema dok je svježa.
Patlidžan - spužvast je i gorak dok je svjež, sam po sebi nema nikakav okus i postaje kašast kad se koristi u kuhanju - sve su to osobine koje baš ne govore u prilog patlidžanima.
Plavi sir - prepoznat ćete ga po intenzivnom mirisu, odnosno smradu. Za one koji ga vole, idealan je dodatak salatama, umacima i sendvičima.
Prokulice - potiču organizam na pojačano ispuštanje plinova. Odličan su prilog raznim jelima, ali ih djeca redovito mrze dok ih dio odraslih jede samo kad baš mora. Prilikom kuhanja ne smiju biti prekuhane, a najbolje ih je poslužiti s maslinovim uljem, paprom, češnjakom i soli.
Repa - ljudi koji izbjegavaju repu griješe - radi se o povrću koje je poznato kao prirodan afrodizijak i koje jača imunitet.
Tripice (fileki) - mnogima se okreće želudac već pri samom pogledu na tripice/fileke. Nekada su tripice bile jelo sirotinje, a danas ih možete naći u najfinijim restoranima. Radi se o narezanom goveđem želucu.
Sardine - većini su previše masne i previše aromatične. S druge strane, odličan su izvor omega-3 masnih kiselina i proteina.
Novi komentar