« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
ODLUČITE!

Prestanite pušiti ove godine uz ove savjete

Analizirajte kada u danu najviše pušite i zašto, pa pokušajte s reorganizacijom života u to doba, kako biste radili nešto ispunjavajuće što će vas spriječiti u pušenju

Jeste li odlučili prestati pušiti ove godine?
Jeste li odlučili prestati pušiti ove godine? (Shutterstock)
Više o

prestanak pušenja

,

kako prestati pušiti

,

savjeti za prestanak pušenja

Ako ste i vi među onima koji su sebi zaželjeli novu godinu bez cigareta, trebali biste pokušati slijediti ove naputke kako biste ispunili svoju želju. 

Najbolji početak je analiza vremena u danu kad najviše pušite, a nakon toga pokušajte s reorganizacijom života u to doba, kako biste radili nešto ispunjavajuće što će vas spriječiti u pušenju.

Dobra pomoć je i birana hrana - grickajte neko voće ili povrće i popijte malo vode svaki put kad poželite zapaliti cigaretu. Tek toliko da znate, istraživanja su pokazala da 15 minuta meditiranja i promjena ponašanja jako pomaže pri prekidu pušenja.

Uz to, pokušajte kombinacijom nekoliko pristupa, odabirući one kod kojih vam nešto odgovara. Imate na izbor stvarno svađa, od pastila i inhalatora do nikotinskih flastera i žvakaćih guma.

Elektronske cigarete izbjegavajte u širokom luku jer su nova istraživanja pokazala da ugrožavaju funkciju pluća i iritiraju dišne puteve, a mogu i sadržavati tvari koje izazivaju karcinom.

Nemojte se sramiti potražiti stručnu pomoć u grupama za podršku, čak i online, jer su prilično uspješne.

03.01.2016. 16:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh