Hrana koju vaša probava voli
Iako stara poslovica kaže kako se o ukusima ne raspravlja, neke ukuse, a i okuse, vrlo je zdravo uvrstiti u svakodnevicu
Nije čudno da nam neka hrana odgovara više, a neka manje no neka, bez obzira na ukuse, našem organizmu koristi puno više od druge.
Ovo su neke od namirnica koje naša crijeva jednostavno vole i stoga ih ne bi trebalo izbjegavati ni u kojem dobu godine.
1. Krumpir - Ovaj gomolj bogat je cinkom i vitaminom C čime jača naš imunološki sustav, a uz to sadrži posebne supstance koje poboljšavaju probavu te bi trebao biti svačija neizostavna namirninica
2. Kiseli kupus - Ova namirnica sadrži bacile mliječne kiseline i izuzetno velike količine tvari koje potiču probavu i sprječavaju zatvor probave, a također sadrže visoku razinu vitamina C
3. Datulje - Ukoliko imate svakodnevnih tegoba s probavom nije na odmet probati pojesti pet datulja dnevno. Ti pustinjski plodovi su bogati leucinom, aminokiselinom koja potiče rad crijeva
4. Jogurt - Svima poznate "dobre bakterije" u jogurtu, preciznije laktobacili, koji uzrokuju fermentaciju mlijeka, potiču probavu i rad crijeva te se zbog toga preporučuje popiti čašu jogurta svaki dan
5. Mango - Ovo tropsko voće sadrži složene spojeve ugljikohidrata koji uništavaju štetne crijevne bakterije, a preporučuje se i kao lijek kod raznih trovanja hranom i infekcijskih dijareja
Novi komentar