« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
ZAPAMTITE

Hrana koja vas - izgladnjuje

Kruh od bijelog brašna sadrži jednostavne ugljikohidratekoji se brzo raspadaju na šećere i dižu razine inzulina u krvi, što vrlo brzo dovodi do gladi

Zaboravite na grickalice
Zaboravite na grickalice (Shutterstock)
Više o

nezdrava hrana

,

glad

,

bijeli kruh

,

slane grickalice

Zdrava prehrana nije uvijek dostupna i moguća svim ljudima, na žalost - ponekad je problem nedostatak novaca, ponekad vremena, a najčešće - volje. Kad počnemo tako razmišljati, obično se naljutimo i - posegnemo za nezdravom hranom.

Problem s nezdravom hranom je u činjenici što će nas, umjesto da nas zasiti - učiniti još gladnijima, i to vrlo brzo nakon konzumacije.

Primjerice - bijeli kruh kojeg se jednostavno ne možete najesti. Kruh od bijelog brašna sadrži jednostavne ugljikohidratekoji se brzo raspadaju na šećere i dižu razine inzulina u krvi, što vrlo brzo dovodi do gladi. Jednaka je stvar i s tjesteninom od bijelog brašna, pecivima i ostalim proizvodima iz pekara.

Tu je i brza hrana koja je prepuna transmasti, spojeva koji onemogućuju kontrolu apetita i čine vas konstantno gladnima. Zašto je to tako? Zato da biste došli ponovno i pojeli još.

Za kraj - slane grickalice napravljene su od iste vrste brašna, no uz to imaju i gomilu soli, pa ste nakon toga žedni i gladni šećera. Naravno, ako popijete juice iz trgovine, napunit ćete se šećerom koji će vas udebljati, ali ćete i dalje ostati glani ...

Sve u svemu, razloga za zdravu prehranu ima dovoljno da ozbiljno razmislite što stavljate u tanjur

10.08.2016. 17:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh