« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
ISPROBAJTE

Čaj koji uklanja sve toksine iz tijela

Detoksikaciju u tijelu radi jetra, no nije rijetkost da je toliko preopteretimo da joj je potrebna pomoć - a evo tko je u tome najbolji saveznik

Problemi? Pozovite mentu u pomoć
Problemi? Pozovite mentu u pomoć (Wikipedia)
Više o

detoksikacija

,

čaj od mente

Detoksikacija je u zadnje vrijeme izuzetno popularna i kreiraju se raznorazni tretmani i "čudesni" proizvodi koji bi to trebali napraviti. U stvarnosti, jedino je jetra zadužena za detoksikaciju tijela i obično to radi sjajno, no ponekad joj stvarno zadajemo previše posla.

Velike količine alkohola i teške hrane opteretit će jetru koja bi, da može, sama zatražila pomoć, a tu nema boljeg saveznika od ljekovite mente, pa evo recepta za detoksikacijski čaj.

Čaj za detoksikaciju

Sastojci

šaka svježih listova mente
sok od jednog limuna
sok od jedne naranče
1 l vode
organski med

Priprema

Zavrijte vodu, ubacite šaku listova svježe mente i pustite da kuha oko pet minuta. Nakon toga skinite lonac s vatre i ostavite da se čaj ohladi. Kad je na sobnoj temperaturi, uspite sok od jednog limuna i jedne naranče, a po potrebi zasladite organskim medom.

Osim što će vam čaj pomoći izbaciti toksine iz tijela, pokrenut će metabolizam i potaknuti izgaranje masti, pa ga možete koristiti kao sjajan dodatak prehrani za mršavljenje.

11.08.2016. 11:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh