« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
ZAPAMTITE

Hrana koja tjera komarce

S približavanjem ljeta, kratkom odjećom i gomilama komaraca oko nas, vrijedi znati što će ove krvopije držati podalje od vas

Otjerajte komarce na prirodan način
Otjerajte komarce na prirodan način (DeviantArt)
Više o

hrana

,

komarci

,

vitamin b1

,

prirodni repelenti

,

Zika virus

,

sredstvo protiv komaraca

,

tiamin

Komarci su stigli i grizu nemilosrdno, a kako se opasni Zika virus je stigao u Hrvatsku i procjenjuje se da smo prilično ugroženi, nije na odmet znati kako se riješiti ovih krvopija.

Svi mi znamo onog jednog u društvu koji se uvijek hvali kako ga komarci ne grizu, a i u pravu je - nakon večernje sjedjeljke na otvorenom, samo on nema ugrize, a ostatak društva se češe do iznemoglosti.

Stvar je prilično jednostavna - očito ima višak tiamina, poznatog i kao vitamin B1 - velika koncentracija ovog vitamina mijenja prirodni miris tijela i čini ga neprivlačnim za komarce. Radi se o mirisu kvasca koji je poznati repelent, a istovremeno se ta promjena mirisa tijela ne može osjetiti ljudskim nosom. No, komarcima je izuzetno odbojan ...

Kako do viška vitamina B1? Jednostavno, kao i uvijek - treba povećati unos hrane koja ga sadrži u većim količinama, pa evo nekoliko namirnica koje će vam pomoći u tome:

integralna riža
integralne žitarice
jaja
jetrica
krumpir
kupus
kvasac (iz piva, kvasnih peciva i kruha)
mekinje
mlijeko
špinat

Za kraj, nema straha - ne možete se predozirati vitaminom B1 jer tijelo samo izbacuje višak, dajući taj karakterističan miris koji odbija komarce.

14.06.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh