« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine
ZAPAMTITE!

Hrana koja potiče koncentraciju

Hrana regulira vaše raspoloženje i energiju, koje uvelike utječu na vašu koncentraciju, a ona ima moć utjecaja na bistrinu vašeg uma i pamćenje

Koncentrirajte se...
Koncentrirajte se... (Arhiva)
Više o

pamćenje

,

koncentracija

Koncentracija je važna, tijekom života zapravo - od prvih koraka u školi do zadnjih koraka na radnom mjestu, trebali bi biti koncentrirani.

Hrana regulira vaše raspoloženje i energiju, koje uvelike utječu na vašu koncentraciju, a ona ima moć utjecaja na bistrinu vašeg uma i pamćenje, zato se savjetuje konzumirati sve više namirnica koje vam donosim u nastavku.

Zeleni čaj

U zelenom čaju nalaze se teanin koji povećava aktivnost alfa talasa, koji povećava nivo smirenosti i kofein koji vam pomaže pri koncentraciji i drži vas budnim. Teanin otpušta kofein sporije, a ta dva sastojka proizvode bolju sposobnost usmjeravanja pažnje te poboljšavaju preciznost i brzinu.

Zeleno lisnato povrće

Zeleno lisnato povrće je puno karotenoida i antioksidanata, što povećava moć mozga i pomaže ga zaštititi. Isto tako je bogati i B vitaminom, koji dokazano pomaže boljem pamćenju, snazi mozga i zdravlju. Zeleno lisnati povrće preporučuje se konzumirati za bolju koncentraciju, a sadrži i folnu kiselinu koja poboljšava bistrinu uma.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
03.05.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    03.05.2021. 09:33
    kupus i luk također poriluk,kivi avokado
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh