Hrana koja pomlađuje 3.dio
Sljedeća skupina hrane kojom ćemo se samo kratko pozabaviti je hrana bogata Omega 3 masnim kiselinama
Masne kiseline iz morske hrane pomažu u suzbijanju kroničnih upala i upalnih bolesti (reumatoidni artritis, astma), prevenciji kardiovaskularnih bolesti (infarkt, iktus), neurodegenerativnih bolesti (Alzheimer, Parkinson), poboljšavaju pamćenje i pomlađuju tijelo.
Prema autorici knjige "Omega dijeta", Artemis P. Simopoulos, Omega 3 masne kiseline ribljeg porijekla utječu na mozak na način da popravljaju raspoloženje i pojačavaju samosvjesnost kod zdravih osoba. To automatski utječe na osobe da se osjećaju energičnije i zdravije pa samim time i mlađe.
Najjači protuupalni efekt imaju masne kiseline iz masne ribe hladnih mora poput lososa i tune koje su i same prepune Omega 3.
Dobra vijest za one kojima je sam spomen ribe mučan je da Omega 3 masnih kiselina ima i u biljkama zelenih listova, orašastim plodovima i uljanoj repici.
Za dnevne potrebe organizma dovoljno je da pojedete 4 oraha dnevno pa nemojte pretjerivati s kolačima od oraha jer, ma znate i sami..
Novi komentar