Acai je out - pozdravite maqui bobicu!
Suvremena nutricionistička znanost sve više nastoji odgovoriti na pitanja i potrebe novih generacija koje traže brz i prirodan način koji bi im omogućio da se osjećaju zdravo i poletno. Rješenje je u novom supervoću iz Južne Amerike.
Sjećate li se halabuke oko acai bobica nakon što je Oprah Winfrey govorila o njihovim nutritivnim vrijednostima? Pa, pojavila se nova bobica u kvartu uz tvrdnje da je još bolja za naše zdravlje.
Dolazi iz regije Patagonija u Čileu. Poznata je još i kao „čileanska vinska bobica", maqui bobica ima jednu od najvećih vrijednosti anti-oksidansa među supervoćem. Njena ORAC (anti-oksidans) razina je 25.000; dvostruko veća od one acai bobice, trostruko veća od razine nara te pet puta veća od vrijednosti borovnice.
Maqui bobica ima i protuupalna svojstva, osnažuje imunološki sustav a smatra se i da potiče mršavljenje. Iako je domoroci konzumiraju već stoljećima, maqui bobica je novitet na policama u ostatku svijeta. Njen status krunske bobice tek treba biti potvrđen.
Novi komentar