« Život
objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana
SAVJETI

Hrana koja pojačava raspoloženje...

Dakle, kad mislimo na raspoloženje, zapravo mislimo na raspoloženje u krevetu... jel'... tako da, trebali bi ove stvari češće jesti ;)

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

hrana

,

libido

Kad pomislimo na afrodizijake, uvijek nam padne na pamet nešto čudesno iz nekih nestvarnih predjela gdje rastu neke stvari koje automatski rade čuda, bolje od viagre. No, zapravo su to bajke, a obična hrana ipak može biti zanimljiva po tom pitanju....

Avokado - prema Young, možda ćete htjeti napraviti dodatni guacamole ili dodati nekoliko komadića smrznutog avokada u svoj sljedeći smoothie. Ovo voće sadrži zdrave nezasićene masti, a uključivanje zdravih masti u prehranu važno je za zdravlje hormona, kaže Young. "Avokado također sadrži B-vitamin folat, koji stvara histamin, spoj koji se oslobađa tijekom orgazma ili kada se netko uzbudi."

Bobičasto voće - prema Young, bobičasto voće je još jedna namirnica koju biste trebali dodati na svoj tanjur kao afrodizijak - osobito kupine. "One su općenito zdrave i također mogu pomoći muškarcima u održavanju erekcije, jer su hrana bogata flavonoidima (kupine su posebno pune njih) povezana s manjim rizikom od erektilne disfunkcije", kaže Young.

Crveni ginseng - biljka običnog korijena koja raste u mnogim azijskim zemljama poznata je kao afrodizijak. Ovaj korijen možete kupiti u cijelim komadima, kao kapsulu, ekstrakt ili u obliku praha. Određeni čajevi također mogu sadržavati crveni ginseng kao glavni sastojak. Istraživanja su otkrila da ova biljka ima niz mogućih zdravstvenih dobrobiti, u rasponu od kardiovaskularne zaštite, pojačanog imuniteta, antioksidativnih svojstava i da, čak i sposobnosti jačanja libida.

Kamenice - nema ničeg seksi u ispijanju kamenica, a opet, nedvojbeno su jedan od najpoznatijih afrodizijaka. Prema liječnici Lisi Young kamenice su laskavu titulu za povećanje libida dobile jer su bogate cinkom, koji može igrati ulogu u regulaciji proizvodnje testosterona."

Maca - zamislite - radi se o biljci iz skupine iz kojeg potječu i kelj ili brokula, ali njezin je najčešći jestivi oblik prah koji se može posipati u jela ili smoothieje. Nekima je ovaj prah poznat kao "viagra superhrane", a istraživanja pokazuju da bi to moglo biti i točno.

Pistacije - mala istraživačka studija objavljena u International Journal of Impotence Research otkrila je da pistacije mogu sadržavati svojstva poput afrodizijaka. Međutim, veličina uzorka sastojala se od samo 17 muških sudionika, tako da je svakako potrebno više istraživanja o ovoj temi.

Šafran - ako još niste kuhali sa šafranom - začinom koji se koristi u mnogim indijskim i marokanskim jelima, propuštate ga iz dva ključna razloga. Kao prvo, ne samo da dodaje mnoštvo okusa vašoj hrani, već je otkriveno da šafran ima i afrodizijačka svojstva.

 

 

15.02.2024. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh