« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
OPREZ

Hrana koja pogoršava prehlade

Jesen je tu, s njom su stigle i prehlade, pa evo što se nikako ne smije konzumirati jer će vam produžiti trajanje prehlade

Kad vas ulovi prehlada, ovo se NE konzumira
Kad vas ulovi prehlada, ovo se NE konzumira (Shutterstock)
Više o

kava

,

alkohol

,

mliječni proizvodi

,

namirnice

,

prehlada

,

štetna hrana

Donosimo vam popis proizvoda koje biste trebali zaobilaziti u slučaju prehlade s obzirom da internetom kruže razni savjeti o tome kakvu hranu treba jesti.

Alkohol - osim što može dovesti do dehidracije, ne smije se kombinirati s lijekovima koje obično uzimamo kada smo prehlađeni.

Kava - kofein djeluje kao jak diuretik, što može dovesti do dehidracije ionako slabog organizma. Zato je bolje da pijete velike količine vode.

Kisele namirnice - one mogu nagristi već oštećenu sluznicu, što može dovesti do još jačeg kašlja ili curenja iz nosa. Kisele namirnice, koje je ipak poželjno unositi, su citrusi, ali iscijeđene u čaj ili neki drugi topli napitak

Mliječni proizvodi - puni su vitamina D i proteina, ali potiču izlučivanje prirodne sluzi u organizmu, što može dovesti do jačeg kašlja i curenja iz nosa.

Pržena hrana - riječ je o hrani koju je najbolje izbjegavati i kada smo zdravi. Prepuna je teško probavljivih zasićenih masnoća koje mogu poremetiti probavni sustav organizma.

Umjetni voćni sokovi - puni su šećera i vežu se za krvne ćelije. Uzimaju potrebne vitamine, a posljedica je slabljenje imuniteta. Bolja opcija je uvijek sok od svježe cijeđenog voća

30.09.2016. 18:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh