Hrana koja grije u zimskim danima
Obično pokušavamo odjećom, a nerijetko i nekim napitkom (čajem ili nekim alkoholom), no od svega toga najbolja je - hrana.
Zimi je onaj dio godine kad imamo priličnih problema ugrijati se kako treba - obično pokušavamo odjećom, a nerijetko i nekim napitkom (čajem ili nekim alkoholom), no od svega toga najbolja je - hrana.
Stoga, evo par savjeta koja će vas hrana kvalitetno ugrijati kako ne biste bili smrznuti.
Češnjak sadrži alicin koji osim antibakterijskog učinka održava srce ugrijanim, štiti od prehlade i gripe i vrlo je učinkovit antioksidans.
Đumbir je također prava zimska hrana jer obiluje termogenetskim spojevima koji stvaraju unutarnju toplinu, a akko ublažava prehladu, grlobolju i kašalj treba biti na meniju gotovo svakodnevno, u obliku začina, dodatka jelu ili čaja.
Limun poboljšava imunitet svojim udjelom vitamina C i pomaže vam u borbi protiv uobičajenih zimskih bolesti, dok med predstavlja savršen dodatak - trenutno potiče proizvodnju unutarnje temperature u tijelu, a kako je fantastičan lijek za sve zimske tegobe, dnevno konzumirajte barem dvije žličice.
Za kraj - meso, jer sadrži željezo koje stimulira proizvodnju topline slanjem signala tiroidnim hormonima koji su izravno uključeni u regulaciju tjelesne topline.
Novi komentar