« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
SAVJETI

Hrana koja grije u zimskim danima

Obično pokušavamo odjećom, a nerijetko i nekim napitkom (čajem ili nekim alkoholom), no od svega toga najbolja je - hrana.

Češnjak grije, itekako...
Češnjak grije, itekako... (Arhiva)
Više o

piće

,

hrana

,

zima

Zimi je onaj dio godine kad imamo priličnih problema ugrijati se kako treba - obično pokušavamo odjećom, a nerijetko i nekim napitkom (čajem ili nekim alkoholom), no od svega toga najbolja je - hrana

Stoga, evo par savjeta koja će vas hrana kvalitetno ugrijati kako ne biste bili smrznuti.

Češnjak sadrži alicin koji osim antibakterijskog učinka održava srce ugrijanim, štiti od prehlade i gripe i vrlo je učinkovit antioksidans.

Đumbir je također prava zimska hrana jer obiluje termogenetskim spojevima koji stvaraju unutarnju toplinu, a akko ublažava prehladu, grlobolju i kašalj treba biti na meniju gotovo svakodnevno, u obliku začina, dodatka jelu ili čaja.

Limun poboljšava imunitet svojim udjelom vitamina C i pomaže vam u borbi protiv uobičajenih zimskih bolesti, dok med predstavlja savršen dodatak - trenutno potiče proizvodnju unutarnje temperature u tijelu, a kako je fantastičan lijek za sve zimske tegobe, dnevno konzumirajte barem dvije žličice.

Za kraj - meso, jer sadrži željezo koje stimulira proizvodnju topline slanjem signala tiroidnim hormonima koji su izravno uključeni u regulaciju tjelesne topline.

15.01.2021. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh