« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina
NAJAVE

HP najavio Chromebook X2 - laptop koji može biti i tablet

Chromebook X2 i košta 600 dolara u svojoj osnovnoj konfiguraciji uključujući „pisaljku", što je iznad mnogih konkurenat

Sjajan stroj visoke cijene
Sjajan stroj visoke cijene (HP)
Više o

HP

,

specifikacije

,

Chromebook X2

Dok je tržište osobnih računala u padu, raste segment prijenosnika koje pokreće OS Chrome. HP Inc pokazao je Chromebook X2 model koji se može koristiti kao konvencionalni prijenosnik s pričvršćenom tipkovnicom ili s uklonjenom tipkovnicom u načinu rada tableta. Zvuči zanimljivo, zar ne?

Chromebook X2 ima 12.3 inčni IPS zaslon rezolucije 2.400 × 1.600 piksela zaštićen Gorilla Glass 4 tehnologijom protiv manjih ogrebotina i blagih udaraca.

Tipkovnica s pozadinskim osvjetljenjem i dodirnom podlogom koja podupire višestruke geste, odvojiva je ili se može zakrenuti zaslon u tabletni način rada. Uređaj je debljine 15,3 mm i mase 1,42 kg, dok bez tipkovnice 8,2 mm i teži 735 grama.

Chromebook X2 - osnovne specifikacije

Chromebook X2 dolazi s Intel Core M3-7Y30 procesorom, Intel HD Graphics 615 low-end integriranom grafičkom jedinicom koja se može naći u Y-seriji generacije Kaby Lake, 4 ili 8 GB LPDDR3 radne memorije i 32 GB eMMC (eng. Embedded Multi-Media Controller) interne s mogućnošću proširenja MicroSD karticom do 256 GB. Mislite da je to premalo memorije? U biti nije. Chrome OS je osmišljen da se korisnici dosta oslanjaju na pohranu u oblaku, a "fizička" pohrana postoji samo za sam operativni sustav i bilo koju privremenu pohranu datoteka. Svakako treba spomenuti da uređaj ima HP Active Pen, olovku za pisanje ili crtanje na zaslonu ili interakciju s aplikacijama.

Od ostalih specifikacija na popisu Chromebook X2 su 13 MP stražnja kamera i Wide Vision 5 MP prednja, dvojni zvučnici ( B & O PLAY), 2x USB-C 3.0 priključak, audio priključci, ,mikrofon, Intel 802.11b / g / n / ac (2 x 2) i Bluetooth 4.2. HP se hvali da je 48 Wh litij-ionska baterija na jednom punjenju dostatna za do 10 sati rada.

Chrome OS dolazi s omogućenom Google Play trgovinom, ali imajte na umi da dosta aplikacija još nije prilagođene kako bi omogućile rad s mišem. No, broj ima svakodnevno raste. Uostalom, zaslon je osjetljiv na dodir.

Cijena i dostupnost

Chromebook X2 i košta 600 dolara u svojoj osnovnoj konfiguraciji uključujući „pisaljku", što je iznad mnogih konkurenata, ali je Google Pixelbook još skuplji :D U prodaju dolazi 10. lipnja na američko tržište i vjerojatno koji mjesec kasnije bit će dostupan za kupnju u Europi.

Piše: Sanja Ledinek
25.04.2018. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh