« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
PACKE

Hoyt Yee zaprijetio bosanskim političarima

Američka vlada držat će odgovornima one političare u BiH koji prosvjede građana te zemlje pokušaju iskoristiti za promicanje osobnih interesa i jačanje međuetničkih napetosti

SAD dovodi političare u red
SAD dovodi političare u red (Arhiva)
Više o

Hoyt Yee

,

Sarajevo

,

State Department

Hoyt Yee, zamjenik pomoćnika državnog tajnika Johna Kerryja prvi je predstavnik američke administracije koji je stigao u BiH nakon prosvjeda njenih građana započetih 6. veljače.

Ovaj dužnosnik State Departmenta u Sarajevu se odvojeno sastao s članovima Predsjedništva BiH a nakon susreta s predsjedateljem Željkom Komšićem objavljeno je priopćenje u kojemu stoji kako SAD podupire pravo građana na izražavanje nezadovoljstva i očekivanja no bez ikakve dvojbe osuđuju svaku vrstu nasilja.

SAD kao i cijela međunarodna zajednica jedinstveno su na stajalištu kako se političarima u BiH ne smije dopustiti da zlorabe prosvjede i pokušaju ih iskoristiti za postizanje vlastitih ciljeva, a odlučno osuđuju i pokušaje da se na taj način podižu entičke napetosti, stoji u priopćenju.

Yee i Komšić suglasili su se kako je opravdano nezadovoljstvo velikog broja građana BiH teškim socijalnim i gospodarskim stanjem kao i sporošću pravosudnog sustava u procesuiranju slučajeva teškog gospodarskog kriminala i korupcije.

18.02.2014. 08:14:04
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    peder
    18.02.2014. 10:08
    pederi
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh