« Glazba
objavljeno prije 1 godinu
NAJAVE

Horizon Ignited uz Kataklysm i Soilwork

Velika metal gozba održat će se u subotu, 22. travnja u zagrebačkom Boogaloou, a iz organizacije poručuju da se ulaznice jako dobro prodaju

Samo metal ;)
Samo metal ;) (Arhiva)
Više o

klub Boogaloo

,

Kataklysm

,

Soilwork

,

Horizon Ignited

Zbog zdravstvenih razloga prethodno najavljeni bend Wilderun morao je otkazati sudjelovanje na turneji s Kataklysmom i Soilworkom, a na njihovo mjesto uskočit će finski melodic death metalci Horizon Ignited.

Velika metal gozba održat će se u subotu, 22. travnja u zagrebačkom Boogaloou, a iz organizacije poručuju da se ulaznice jako dobro prodaju. Može ih se nabaviti po cijeni od 27 eura u Dirty Old Shopu ili preko njihovog weba, a na ulazu će, ako ih ostane, koštati 31 euro.

Horizon Ignited je šesteročlani finski melodic death metal bend nastao 2017. godine u gradu Kouvola.

U svojim pjesmama bave se nekim klasičnim metal temama poput smrti, depresije, apokalipse i mitologije. Pod kapom su velikog Nuclear Blasta što je jamac kvalitete i potencijala ovog sastava. Dosad su izdali dva albuma: After the Storm (2019.) i aktualni Towards the Dying Lands (2022.).

Kataklysm su više puta nastupali u Hrvatskoj i s pravom se može reći da ih domaći fanovi jako vole, a i općenito su kao bend poznati po vrlo srdačnom odnosu sa svima koji prate rad ovog benda. Osnovani su davne 1992. u kanadskom Montrealu te su u ovih 30 godina postali jedan od najznačajnijih predstavnika ekstremnog/melodic death metala u svijetu. Dosad su izdali 14 albuma, a najsvježiji Unconquered će predstaviti zagrebačkoj publici na ovom koncertu.

Soilwork je jedan od najpopularnijih melodic death metal bendova u svijetu, a dolaze naravno iz, države koju se može smatrati sinonimom za ovaj žanr, Švedske. Osnovani su 1995. u Helsingborgu pod tadašnjim imenom Inferior Breed, ali su današnje ime uzeli godinu kasnije. U svojoj vrlo bogatoj i impresivnoj karijeri izdali su 12 albuma od čega su neki istinski klasici žanra, a posljednji od njih, Övergivenheten, izdali su u kolovozu 2022. te će ga ovom prilikom promovirati u Boogaloou.

Hangtime Agency nakon ovog u Boogaloou organizira još jedan metal spektakl: 2. svibnja u goste dolaze američke death metal legende NILE uz još tri benda: Confess iz Irana, Omophagia iz Švicarske i Vapor iz SAD-a.

23.03.2023. 12:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh