« Hi-tech
objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana
NARAVNO

HONOR i preklopni telefoni

HONOR predviđa budućnost preklopnih pametnih telefona i tehnologije usmjerene na čovjeka na Fortune Global Forumu 2023.

HONOR Magic Vs2
HONOR Magic Vs2 (Arhiva)
Više o

Honor

,

preklopni telefoni

Globalni tehnološki brend HONOR gostovao je na Fortune Global Forumu 2023. u Abu Dhabiju te sudjelovao u raspravi o budućnosti pametnih uređaja. Uz dr. Raya Guoa, CMO-a tvrtke HONOR, u panelu "Novi inteligentni svijet: Što je sljedeće za pametne uređaje" sudjelovali su Ben Wood, glavni analitičar i CMO CCS Insighta, te Frank Holzmann, globalni izvršni potpredsjednik odjela Electrical Service, TÜV Rheinland.

Novi inteligentni svijet: Što čeka pametne uređaje?

Poslovni svijet ulazi u uzbudljivu novu eru u kojoj će tehnologija igrati središnju ulogu. Uvjeren sam kako će inovacije usmjerene na čovjeka osigurati nove mogućnosti za sljedeću generaciju pametnih uređaja. Preklopni uređaji su na korak do toga da postanu mainstream, AI na uređaju utire put transformativnoj eri, a upravo spomenute tehnologije usmjerene na čovjeka, kao što je tehnologija zaslona za udobnost očiju, poboljšavaju iskustva interakcije između čovjeka i uređaja. Iz naše perspektive, ovo je sljedeće za pametne uređaje", naglasio je u panelu dr. Ray Guo, CMO tvrtke HONOR.

Preklopni pametni telefoni postat će mainstream

Tijekom panel rasprave, govornici su usporedili preklopne uređaje u industriji pametnih telefona i električna vozila u automobilskoj industriji - obje su industrije napravile nove koncepte kojima žele promijeniti stvari na bolje. Najnoviji podaci tako podaci da je u Kini više od 64% korisnika vrhunskih pametnih telefona otvoreno prijeći na preklopne, što sugerira da se industrija nalazi na prekretnici u kojoj preklopni pametni telefoni postaju mainstream.

Određene značajke preklopnih uređaja dosad još nisu bile usavršene, prije svega prenosivost, izdržljivost i trajanje baterije. Sada su uređaji, kao što je HONOR Magic V2, tanki i lagani poput običnih pametnih telefona, dok istovremeno pružaju sve prednosti impresivnog preklopnog zaslona. HONOR Magic V2 testiran je da izdrži najmanje 400.000 presavijanja, što predstavlja veliku izdržljivost, a uključuje i tehnologiju silicij-ugljične baterije za cjelodnevno trajanje baterije.

Nakon što je riješio ove"slabe"značajke, HONOR je nedavno postigao značajnu prekretnicu i proizveo 1 milijun preklopnih pametnih telefona. HONOR Magic V2 trenutno je najprodavaniji preklopni model na kineskom tržištu, zauzimajući 25% udjela u rastućem tržištu preklopnih uređaja, prema podacima tvrtke za analizu industrije Omdia.

Rastući opseg proizvodnje pokazuje kako HONOR pokreće lanac opskrbe industrije naprijed - i da industrija sazrijeva. Ova prekretnice od 1 milijuna jedinica pokazuje da lanac opskrbe doseže fazu masovne proizvodnje u kojoj je proizvodni proces automatiziraniji i učinkovitiji. To će koristiti široj industriji, jačajući povjerenje opskrbnog lanca i potičući druge robne marke na inovacije u području preklopnih uređaja, što će zauzvrat sniziti cijene i učiniti preklopne pametne telefone još dostupnijima.

Predstavljen HONOR-ov novi namjenski laboratorij za testiranje značajki za udobnost očiju

Tehnološke inovacije usmjerene na čovjeka bile su još jedna ključna tema panel rasprave. Dr. Ray Guo kazao je da za HONOR to znači identificiranje problema stvarnih korisnika i njihovo rješavanje. Prema istraživanjima, na globalnoj razini bilježe se najmanje 2,2 milijarde ljudi s oštećenjem vida, što se moglo spriječiti kod najmanje jedne milijarde korisnika. Na temelju ovog istraživanja, HONOR je tehnologiju zaslona za udobnost očiju postavio kao glavni prioritet, pa je tvrtka uložila više od 140 milijuna USD u istraživanje i razvoj tehnologije zaslona i razvila više od 500 patenata povezanih sa zaslonom. Nedavno je HONOR otvorio i novi namjenski laboratorij za testiranje značajki za udobnost očiju, s ciljem da se dodatno specijalizira u ovom području. "S ovim novim objektom, nadamo se da ćemo stvoriti oazu ugode za oči u pustinji oštećenja vida", komentirao je dr. Ray Guo.

U skladu s ulaganjem, HONOR je predstavio niz inovativnih značajki za udobnost očiju, kao što su 3840Hz PWM tehnologija zatamnjivanja i Circadian Night Display za bolju zaštitu očiju korisnika. Ove su se inovacije postupno proširile na širu industriju.

Primjerice, otkako je uvedena značajka za udobnost oka visokofrekventnog PWM zatamnjivanja, 12 drugih brendova pametnih telefona usvojilo je tehnologiju i sada više od 90% zaslona pametnih telefona u Kini ima značajke za udobnost oka, poput visokofrekventnoa PWM zatamnjivanja.

Oslobađanje potencijala AI-ja na uređaju

HONOR je godinama ulagao u AI, nakon što je debitirao AI na razini platforme kako bi poboljšao korisničko iskustvo pametnih telefona s AI uslugama. Tijekom Qualcomm Snapdragon Summita u listopadu, HONOR je otkrio da će njegov nadolazeći pametni telefon HONOR Magic6 imati On-device LLM pokretan mobilnom platformom Snapdragon 8 Gen 3. HONOR vjeruje u hibridni AI model, koristeći AI na uređaju za personalizirani sadržaj i usluge, dok osigurava privatnost korisnika s podacima koji ostaju na uređaju.

Proslava tri godine HONOR-ovog samostalnog poslovanja

HONOR je u protekle tri godine izrastao u globalni premium brend koji postaje lider kada su u pitanju inovacije poput preklopnih uređaja i tehnologija udobnosti za oči.

Riječ je o inovacijama koje su se zaista isplatile - HONOR je ove godine ostvario rast prodaje od gotovo 200% na inozemnim tržištima. U Europi, kao što pokazuje najnovije izvješće Counterpoint Researcha, HONOR je jedina robna marka u trećem tromjesečju, među prvih pet, koja je porasla na godišnjoj razini. U Kini, HONOR drži vodeću poziciju i na tržištu preklopnih uređaja i u ukupnom tržišnom udjelu u trećem tromjesečju 2023., prema velikim tvrtkama za analizu industrije kao što su Counterpoint i IDC.

05.12.2023. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh