« Hi-tech
objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana
NOVOSTI

Honor 10 - smartphone vrhunskog dizajna

Kao najnoviji član obitelji Honor-N serije, Honor 10 predstavlja vrhunski dizajn tog branda

Predivan Honor 10
Predivan Honor 10 (Huawei)

Honor objedinjuje ono najbolje od mode, majstorstva i inženjerstva kako bi stvorio uređaje koji se ističu i koji vam pomažu izraziti vašu vatrenu individualnost. I svake godine tu granicu pomiče još više. Da bi se njihovi uređaji isticali, Honor dizajn proizvoda stavlja na prvo mjesto.

Staklo Aurora, sjaj iz svakog kuta

Kao najnoviji član obitelji Honor-N serije, Honor 10 predstavlja vrhunski dizajn tog branda. Honor se osvrnuo na početke izrade stakla u 7. stoljeću, kada je staklo slučajno stvoreno na pješčanim obalama Syne u Muranu, otoku pored Venecije, čime je postao središte proizvodnje umjetničkog stakla. Upravo je ta povijest inspirirala dizajnere Honora 10 da dizajn staklenog telefona podignu na novu razinu.

Prilikom dizajniranja staklenog telefona, dizajneri Honora 10 spojili su svoju ljubav prema estetici sa strašću prema inženjerstvu. Nadahnula ih je suvremena upotreba skulptura od mreža koje su načinjene od mnogo slojeva kako bi stvorile dubinu, a preko kojih svjetlost slobodno prolazi te stvara spektakularan oblik lakoće.

Kako bi taj nevjerojatan umjetnički koncept doveli u svakodnevni život što većeg broja korisnika, gdje oni te umjetničke elemente zapravo mogu držati, osjetiti i doživjeti, Honor je pozadinu kućišta Honora 10 kreirao od 15 slojeva obrađenog stakla koje pružaju šareni sjaj iz svakog kuta i dopuštaju prirodnom svjetlu da reflektira nijanse različitih boja.

Ta je zrcalna pozadina rezultat sljedećih inženjerskih procesa:

  • 3D stakla

  • Očaravajućeg optičkog nano-premaza

  • Svjetlucave 15-slojne izrade

Bliži pogled na izradu 15 slojeva prelijevajućih boja:

Postupak kojim je postignuta minimalistička završna obrada Honora 10 nije jednostavan, već je rezultat svjetskih industrijskih tehnika i sofisticiranih inženjerskih procesa koji zahtijevaju krajnju preciznost i delikatnost: na blistavom aurora optičkom nano-premazu primijenjena je najnovija tehnologija industrijskog dizajna - optički premaz za promjenu boje pod velikim kutom.

Cjelokupni proces dizajna staklene pozadine Honora 10 udvostručuje vrijeme premazivanja zbog češćeg testiranja reflektirajućeg efekta na svakih pet stupnjeva. Stoga je vrijeme potrebno za izradu te staklene pozadine jednako vremenu potrebnom za izradu pametnog telefona.

Ulazeći dublje u teoriju dizajna staklene pozadine Honora 10, riječ je o hibridu mikro brtve na nano razini, kombinaciji ove prirodne i meke zaobljenosti i ultra-preciznog niza različitosti, što završnu obradu Honora 10 čini elegantnom i svilenkastom.

Ono što kod Honora 10 daje uistinu izvrsne boje s efektom prelijevanja beskonačna je tangentna ravnina od 180 stupnjeva u kojoj je svaki stupanj obojen, baš poput reza dijamanta.

I konačno, kod Honora 10 presudna je i primjena vrhunske optike koja je gotovo remek-djelo dizajna. Ova značajka dizajna koristi učinke refleksije svjetlosnih zraka, refrakcije, smetnji i difrakcije na pozadinskom staklu. Ti efekti nastaju kroz vrijedne korake u profesionalnim postrojenjima gdje se konstruira kompliciran dizajn za prijenosne materijale koji prolaze kroz atomizaciju i sedimentaciju. Kako se slojevi nano-membrana spajaju, svjetlosne zrake prolaze kroz svaku membranu i stvaraju aurora efekt.

Elegantne i otmjene boje dizajnirane u The Paris Aesthetics Center

„Boja izravno utječe na dušu. Boja je tipkovnica, oči su čekići, duša je klavir s mnogo žica." ---- Wassily Kandinsky, ruski slikar i teoretičar umjetnosti.

Kao brand stvoren za mlađu generaciju, Honor želi potaknuti i motivirati korisnike da vide i uživaju u svijetu prema svojim vlastitim tumačenjima. Honor mladima pruža svijet mogućnosti i omogućuje im da svoj način života istražuju bez ograničenja.

Naši su životi danas u pokretu, a dizajneri Honora 10 htjeli su izraziti taj koncept brzine, raznolikosti i individualnosti koristeći dizajn boja Honora 10.

Spajajući povijest umjetnosti i digitalan svijet, Honor 10 korisnicima donosi fantastičnu kombinaciju boja - plavu Phantom Blue i zelenu Phantom Green.1 Ove dvije ikonične i revolucionarne boje nastale su u The Paris Aesthetics Centeru u Parizu, gdje je kreativnost i entuzijazam Honorovih inženjera i dizajnera došla do potpunog izričaja.

Svijet je toliko raznolik i dinamičan da ga svaki pojedinac percipira drugačije. Veliki koncept iza njihova razmišljanja nastao je u ideji svijeta u stalnom pokretu koji uključuje grad, ljude, svjetla i boje. Tempo urbanog života, odraz sunčeve svjetlosti na neboderu, pirotehnički svjetlosni efekti na glazbenom koncertu, te svjetla automobila koja lete kroz noć.

Boja Phantom Blue primamljiva je mješavina plave i ljubičaste. Od svih boja, plava se najviše sviđa i muškarcima i ženama, dok ljubičasta boja već stoljećima označava veličinu, golemu snagu, velike osobnosti i umjetnički genij.

Izbor zelene Phantom Green boje namijenjen je mlađoj generaciji. Mješavina je to morsko plave i smaragdne boje. Zelena boja je boja s bliskim i prepoznatljivim vezama s prirodom, okolišem i povezana je s velikim otvorenim prostorima. No, taj je pigment bilo teško proizvesti. Naime, zelena boja na umjetninama i tkaninama izgleda kao mutna smeđe-zelena boja te na kraju izblijedi zbog kratke trajnosti pigmentacije. Ta je boja postala popularna u modernoj umjetnosti tek kada su stvoreni sintetički zeleni pigmenti i boje.

Sve moderne karakteristike u jednom: Honor FullView i ultrazvučni čitač otiska prsta ispod stakla

Honor je predvodnik vrhunske tehnologije i trendovskog dizajna. Nemoguće je da Honor 10 zanemari bilo koji trend u tehnologiji pametnih telefona. Uređaj integrira sve vrhunske značajke na prednju stranu telefona, a sa četvrtastim zakrivljenim staklenim kućištem on savršeno leži u ruci.

Ultrazvučni čitač otiska prsta ispod stakla

Honor 10 prvi u industriji sadrži prednji ultrazvučni čitač otiska prsta smješten ispod stakla. Tako je cijeli telefon jedna cjelina, bez spojeva. Ultrazvučni čitač otiska prsta korisnicima također pruža puno stabilnije otključavanje telefona, čak i ako su im ruke mokre ili masne.

FullView 2.0 True Colors; Ultra-fast Face Unlock

Honor 10 ima 5,84-inčni FullView HD + zaslon bez ruba, s omjerom slike 19:9 te omjerom ekrana i kućišta od 86 posto. Tu je i prilagođena mini prednja kamera i mikrofon te zaobljeni kutovi i prednja antena.

Ima True Color zaslon sa širokim rasponom boja, do NTSC 96 %, što je isti standard kao kod digitalne filmske projekcije u filmskoj industriji te visoku rezoluciju od 2280 x 1080.

Također podržava izuzetno brzu funkciju otključavanja telefona prepoznavanjem lica, što omogućuje neometan doživljaj korištenja telefona.

Suradnja sa Central Saint Martins - istraživanja u industrijskom dizajnu i inspiracija za mlade

Kao brand stvoren za mlađu generaciju, Honor postaje najkonkurentniji i najinovativniji tehnološki brand kojeg vole svi mladi. Nikada ne prestaje istraživati i otkrivati dodatne mogućnosti u industrijskom dizajnu te inspirirati mlađu generaciju.

Honor sada prvi puta surađuje s prestižnom umjetničkom školom Central Saint Martins (CSM) u Londonu kako bi stvorio niz aktivnosti i inicijativa za raspravu i eksperimentiranje s obje konceptualne ideje pomicanja industrijskog dizajna na višu razinu i inspiriranja zajednice mladih ljudi, budućih umjetnika, dizajnera i profesionalaca.

Tako Honor 10 sudjeluje na dva najveća događanja godine na Central Saint Martins: na ispitnoj izložbi Fakulteta za umjetnost koja se održala krajem svibnja i ispitnoj izložbi Fakulteta za dizajn koja će se održati u lipnju.

Također, održat će se i natjecanje u organizaciji Honora i CSM-a u sklopu predstavljanja Honora 10. Studenti s Fakulteta za umjetnost i Fakulteta za dizajn podijelit će svoja iskustva pomoću uređaja i predstaviti svoje kreativne ideje u kojem god obliku žele. Odabrani pobjednički rad bit će predstavljen kao unaprijed instalirana tema na Honor 10 uređaju.

1 Također dostupno u crnoj Midnight Black i sivoj Glacier Grey.

17.06.2018. 14:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh