« Kultura
objavljeno prije 14 godina
KING

Elvis Presley Museum u Ljubljani

Na izložbi posjetiteljima će biti prikazana zbirka Elvisovih osobnih predmeta vrijedna milijune dolara

(Wikipedia)
Više o

Ljubljana

,

Elvis Presley

,

prijetnje pismo

,

reakcije astrologa

Istina je. Elvis je opet živ! Doduše, ne kao osoba - ali sa izložbom njegovih osobnih predmeta, koja dolazi u susjednu Sloveniju pod imenom Elvis Presley Museum.

Po prvi put ćemo biti u mogućnosti doživjeti fascinantnost najveće svjetske glazbene legende Elvisa Presleya, i to na izložbi njegovih osobnih predmeta - koja će se održati na gradskom sajmu - Gospodarskom razstavišču u Ljubljani, Slovenija; između 8. i 13. lipnja 2010., svakodnevno od 10:00 do 19:00 sati.

Za doživjeti uvid u Elvisovu povijest, njegov život, sjaj fascinantnog imanja Graceland u Memphisu, prestižan automobil, gitare, namještaj, odjeću, gramofonske ploče, nakit, osobna pisma, ulaznice, plakate, fotografije, filmove, dokumentarne filmove i sve ostalo od glazbe do filmova - nećete morati putovati u SAD,  jer predmeti koje su utjecali na život Elvisa Presleya, dolaze do našeg susjedstva, u Sloveniju. Zbirka vrijedna milijune dolara, biti će izložena na glavnom gradskom sajmu Gospodarskom razstavišču u Ljubljani.

Ovo je jedina izložba memorabilija Elvisa Presleya koja obilazi svijet. Do sada je obišla večinu glavnih europskih gradova, u Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji ... gdje je doslovno izazivala euforiju Elvisovih obožavatelja, koji su ponekad morali čekati na ulaznice i po nekoliko sati. Zbog vrijednosti izložbe, broj posjetitelja je ograničen, a sigurnosni uvjeti su stroži.

Izložba, koja se sastoji od približno 100 ekskluzivnih i dragocjenih predmeta, provest će nas kroz život Elvis Presleya i ljudi oko njega ... od njegovih ranih početaka s diskografskom kućom, Sun Resords. Izložba predstavlja iznimne trenutke, koji su utjecali na njegovu karijeru, od novačenja u vojnu službu, policijske snage, do karatea - i naravno njegovu strast za raskošem i luksuzom, od prestižnih automobila, nakita, zlata .... i konačno poznatog imanja Graceland.

Neki od predmeta koji će biti izloženi:

  • legendarni luksuzni automobil Cadillac, sa 14-karatnim zlatnim ključem
  • legendarna gitaru sa povratničke turneje 1968.
  • gitara Fender Stratocaster, iz filma Viva Las Vegas
  • poznata vojna uniforma
  • poznata karate odora
  • mikrofon iz Sun Records studija iz 1954., gdje mu je snimljena prva pjesma
  • Mystery Train, ploča iz studija Sun Records iz godine 1955.
  • policijska značka sa 32 dijamanta i bisera, vrijedna više od 50.000 $US
  • ekskluzivne fotografije sa imanja Graceland, uključujući i njegovog privatnog zrakoplova, dekoriranog zlatom i još puno više ..

 

Cijena ulaznica iznosi 16,50 eura, otprilike 120kn.

Info: cmeslovenia@gmail.com
Tel:
00386 41 909 909
Ulaznice
nabavite na stranici Eventima.

 

31.05.2010. 16:41:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh