« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
PRESUDA

Holding zbog Dinamove tužbe ostaje bez 9,7 milijuna kuna

Dinamo je tužbu protiv Zagrebačkog holdinga podigao zbog toga što tvrtka nije poštovala plaćanje obveza iz sponzorskog ugovora

Fotografija vijesti
Više o

Zdravko Mamić

,

Zagrebački holding

,

Damir Vrbanović

,

GNK Dinamo

Zagrebački je holding nogometnom klubu Dinamo dužan platiti 9 milijuna i 225 tisuća kuna, plus troškove ovršnog i parničnog postupka, presudio je zagrebački Trgovački sud, prenosi Hina.

Glasnogovornica Trgovačkog suda potvrdila je da je presuda donesena 15. travnja ove godine, ali da nije postala pravomoćna, jer je Holding, krajem svibnja, na nju uložio žalbu o kojoj mora odlučiti Visoki trgovački sud.

Glavni direktor GNK Dinamo Damir Vrbanović jučer je potvrdio da je taj klub dobio prvostupanjsku presudu, ističući da je visina odštete zbog neispunjvanja ugovora između sedam i osam milijuna kuna. Ustvrdio je da će spor biti riješen u Dinamovu korist, jer nema "ni jedne jedine činjenice ni okolnosti koja bi to osporavala".

Kazao je i da su bili prisiljeni na tužbu, jer predstavnici Holdinga nisu bili zainteresirani za dogovor.

Mediji su jučer izvijestili da je maksimirski klub dobio tužbu protiv Zagrebačkog holdinga zbog neisplate sponzorskog ugovora. Četverogodišnji ugovor 2006. potpisala je bivša uprava Holdinga, sa Slobodanom Ljubičićem na čelu, prema kojem je Holding trebao godišnje plaćati milijun eura za logo na gaćicama Dinamovog dresa i za reklamu na gradskom stadionu. Nova uprava Holdinga pokušala je raskinuti taj ugovor ili dogovoriti smanjivanje iznosa, zbog čega je Dinamo slučaj prepustio sudu.

02.09.2011. 17:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh