« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
PREPUCAVANJA

HOK će ga tužiti, predsjednika Josipovića baš briga za to

"Smiješne političke diskvalifikacije koje izrekla skupina HDZ-ovih dužnosnika, prerasle su već 'od tri pjevača u mali zbor'", navodi se u priopćenju Ureda predsjednika RH

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

HDZ

,

tužba

,

Ured predsjednika

,

HOK

,

Ivo Josipović

,

talijanska kuhinja

U povodu najave predsjednika Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Lea Andreisa da će tužiti predsjednika Republike Hrvatske Ivu Josipovića za klevetu, predsjednik Josipović poručio je kako ga za to "nije briga", priopćeno je večeras iz Ureda predsjednika Republike.

"Nije me briga za tužbu koju namjerava podnijeti Hrvatska odvjetnička komora, nadam se da će Komoru na sudu zastupati Vladimir Šeks.

Najava tužbe neće smanjiti pravne i političke probleme koje nosi ishitrena i politički motivirana odluka HOK-a o pokretanju stegovnog postupka (protiv odvjetnika Ante Nobila), niti će isprati nečistu savjest pojedinaca iz vodstva HOK-a koji su u mogućem sukobu interesa u konkretnom slučaju", stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika Republike.

Iz Ureda predsjednika Republike večeras je priopćeno i kako "predsjednik Republike Hrvatske ima ustavnu dužnost brinuti o ukupnom funkcioniranju države, pa u okviru toga i politički progovarati o pojavama koje ne smatra dobrima za Hrvatsku".

"Predsjednik Republike će zato nastaviti kritički promišljati hrvatsku političku scenu".

"Smiješne političke diskvalifikacije, koje je na posljednjoj novinskoj konferenciji izrekla skupina HDZ-ovih dužnosnika, prerasle su već 'od tri pjevača u mali zbor', što pokazuje određenu političku nervozu, koja se očituje u svađalaštvu proizašlom iz nemoći rješavanja naraslih problema u državi", navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika Josipovića. Dodaje se kako "predsjednik Republike Hrvatske neće biti dio svađalaštva nego će nastaviti raditi u skladu sa svojim ustavnim ovlastima na dobrobit Republike Hrvatske".

19.05.2010. 21:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh