« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
POKRENITE SE

Hodanjem do zdravlja - vrijeme je!

Za starije od 18 godina preporuka je imati 30 minuta tjelesne aktivnosti dnevno, umjerenog do visokog intenziteta, koji se naravno može razdijeliti u nekoliko perioda

Pokrenite se već jednom
Pokrenite se već jednom (Pixabay)
Više o

zdravlje

,

hodanje

Hodanje je, to valjda do sada svi znamo, jeftin, učinkovit i zdrav način tjelesne aktivnosti, ali često te činjenice i zanemarimo. Posebice u ovo zimsko doba kada smo pomalo i lijeni izlaziti na hladnoću. 

Podaci Eurobarometra kažu da 65% stanovnika Hrvatske ne doseže preporuku Svjetske zdravstvene organizacije za potrebnu fizičku aktivnost nužnu za održavanje i unaprjeđenje zdravlja.

Za starije od 18 godina preporuka je imati 30 minuta tjelesne aktivnosti dnevno, umjerenog do visokog intenziteta, koji se naravno može razdijeliti u nekoliko perioda. Za djecu do 18 godina, dakle od 5 do 18 godina, preporuke su 60 minuta dnevno.

Osim što se sami ne kreću, odrasli stanovnici Hrvatske - roditelji, ne potiču i ne osiguravaju svojoj djeci uvjete za dostatnu tjelesnu aktivnost. Recimo, poražavajuća je činjenica da imamo djecu između 8 i 9 godina, znači, 3-4 razred osnovne škole. 35% njih ima prekomjernu tjelesnu težinu i debljinu.

Već poslovično sjedilački suvremeni način života jedan je od glavnih uzroka, ne samo nedostatka kretanja, već i stvaranja kulture nekretanja.

Stoga, tenisice na noge i na svježi zrak!

13.01.2019. 15:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh