« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Hodanjem do nove, vitke linije

Hodanje je čovjekova najprirodnija kretnja, a sjedilački način života i korištenje automobila doveli su nas u neprirodno stanje pa gotovo uopće više ne hodamo

Hodajte, zdravo je za vas!
Hodajte, zdravo je za vas! (Screenshot YouTube)
Više o

vježbanje

,

hodanje

,

brzo hodanje

Hodanje je čovjekova najprirodnija kretnja, a sjedilački način života i korištenje automobila doveli su nas u neprirodno stanje pa gotovo uopće više ne hodamo. 

Odličan način za skidanje suvišnih kilograma i poboljšanje kondicije je brzo hodanje. Investirati trebati jedino u tenisice.

Prosječan čovjek napravi dnevno 4500 koraka, a trebao bi 10.000. Ukoliko vas zanima kako vi stojite s hodanjem, na tržištu postoje - i vrlo su popularni, pedometri - brojači koraka. 

Obično hodanje razlikuje se od brzog ili sportskog hodanja koje je olimpijska disciplina i, suprotno predrasudama, pravi atletski sport koji zahtijeva teške treninge i odricanja, kao i svaki drugi.

Tenisice za brzo hodanje

Tenisice za brzo hodanje nisu tenisice za trčanje. Trebaju biti lagane i fleskibilne, a poželjno je i da imaju anatomski uložak. Kad ih kupujete, birajte broj veće i vodite računa o tome da vam drže petu i ne iritiraju Ahilovu tetivu. Tenisice, kao i svu drugu obuću, kupujte u poslijepodnevnim satima ili navečer kada su noge otečene.

Kilogrami i kalorije

Ukoliko imate 70 kilograma, polusatno brzo hodanje potrošit će 130 kalorija.No, nemojte se opterećivati brojevima i kalorijama, nego jednostavno izađite iz stana i hodajte. Kada se počnete znojiti znat ćete da je to što radite dobro za vaše tijelo, a kada nakon fizičke aktivnosti dođete kući sretni i zadovoljni, neće vam biti bitno koliko ste kalorija potrošili. Naravno, mršavjet ćete, a to će biti još učinkovitije ukoliko se počnete zdravije hraniti. Za početak izbacite slatkiše i zaslađene napitke.  

Rekreativno brzo hodanje ne zahtijeva puno odricanja, sigurno je za kosti i mišiće - u brzom hodanju ima puno manje ozljeda, nego u trčanju te je primjereno svakoj životnoj dobi. 

Prije svega treba savladati tehniku brzog hodanja, a u tome će vam pomoći ovaj video:


I to je to, krenite!
01.06.2017. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh